• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

GENÇLİK EVLERİNDEKİ 82 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

GENÇLİK EVLERİNDEKİ 82 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Belediyemizce eğitime destek projesi kapsamında açılan kurslarda üniversiteye hazırlanan gençler, hayallerine kavuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Gençlik Evleri'ndeki ücretsiz kurslara katılan 82 öğrenci, Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelere yerleşti.

Değişen sınav sistemleri hakkında öğrencilere bilgi verilen Ramazan Acarlar Gençlik Evinde çeşitli seminerlerin yanı sıra deneme sınavları yapılarak kursiyerler üniversite sınavına hazırlandı.

Tüm hizmetlerin ücretsiz olarak sunulduğu, kurs merkezindeki öğretmenlerin öğrencilerle yakından ilgilendiği kurs merkezinde, 82 öğrenci hayalini kurduğu üniversiteye yerleşmeyi başardı.

Sosyal belediyecilik ilkesinin gereğini yerine getirdiklerini dile getiren Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın, “Geleceğimiz olan gençlerimizin hayal ettikleri üniversiteleri kazanmaları ve hayallerinin peşinden koşmaları için eğitime destek vermenin yanı sıra maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin de yükünü hafifletmek için açtığımız kurslara katılan öğrencilerimizden 82 tanesini üniversiteli yapmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Kursa katılan öğrencilere yönelik derslerin yanı sıra çeşitli etkinliklerde düzenlediklerini belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı: “Eğitim öncelikli olan gençlik evlerinde öğrencilerimizin sınav stresinden bir nebze de olsa kurtarmak amacıyla seminerler ve geziler düzenledik. Ayrıca öğrencilerimizin kaynak kitap ve tüm kırtasiye ihtiyaçlarını da Siverek Belediyesi olarak üstlendik. Verilen emeklerin karşılığında ise 82 gencimizin yerleşmesi bizi mutlu etti.”

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini kazanan Bilal Kaya Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a teşekkür ederek, “Gerek belediyemiz gerek kurs öğretmenlerimiz üniversiteye yerleşebilmemiz için elinden geleni yaptı. Özellikle öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve ilgileri özel kurslardan farklı değildi. İstediğimiz bölüme yerleştiğim için çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü