BAŞKAN ŞEYHMUS AYDIN’DAN ÖNEMLİ İMZA

Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın, ilçenin tarihsel ve kültürel kimliğini yansıtacak olan ‘Kent Müzesi’ protokolüne imza attı.

Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, kentin tarihi ve kültürel kimliğini yansıtacak olan Siverek Kent Müzesi çalışmalarının yürütülmesi amacıyla koordinatör Cemal Yılmaz Aker ile protokol imzaladı.

Kent Müzesinin bir kentin hafıza olduğunu belirten Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, “Araplar, İranlılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi farklı kültür ve etnik yapıya mensup devletler tarafından yönetilen ve tarihi çok eski zamanlara dayanan böylesine zengin bir şehrin mutlaka bir kent müzesi olmalıdır. Siverek Belediyesi olarak bizler de bu konuda bilgi ve tecrübesine güvendiğimiz Cemal Yılmaz Aker ile yaptığımız iş birliği kapsamında kent müzesi çalışmalarının hızlandırılması ve halkımızın hizmetine sunulması amacıyla protokol imzaladık. İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun.” dedi.