Bu sayfayı yazdır
BAŞKAN ŞEYHMUS AYDIN’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ŞEYHMUS AYDIN’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyetin 96. yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Şeyhmus Aydın, “Genç bir Cumhuriyet olmasına rağmen edindiği tecrübelerle bugün büyük millet ve güçlü devlet olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemiz, milletinden aldığı güçle kısa sürede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmuştur. 600 yıl boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin mirası olarak 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet ile yeni bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti, 96 yıl boyunca içeriden ve dışarıdan maruz kaldığı müdahalelere rağmen bu müdahale süreçlerinden güçlenerek çıkmıştır.” dedi.

‘Vatan sevgisi imandan gelir’ sözünün gereğinin yerine getirildiği tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, “15 Temmuz hain darbesinin ilk anından itibaren meydanlara inen ve ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ düşüncesiyle toplanan halkın varlığı dosta güven, düşmana korku salmaya devam edecektir. Bu aziz millet kararlı duruşuyla ülkemizi ele geçirmeye yeltenenlere o gün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde nasıl fırsat vermediyse bugün de terör örgütlerine fırsat vermeyecektir.” diye konuştu.

Tüm ulusun Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Şeyhmus Aydın, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının bütün komutanlarını, askerlerini şehit ve gazilerini ve bütün geçmiş büyüklerimizi şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.”