BELEDİYE BAŞKANI AYDIN” BİLİNÇLİ KADIN BİLİNÇLİ TOPLUMU OLUŞTURUR”

Siverek Belediyesince kadınlara yönelik mesleki ve genel kültür kursları devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kadın Aile Birimi başlattığı eğitim seferberliği kapsamında kadınların bilinçlenmesi amacıyla mesleki ve genel kültür kurslarının sayısı arttırdı.

Kadınları evlerinde ziyaret eden belediye personeli, gelen talepler doğrultusunda yeni kurslar açarak ev hanımlarının bir yandan aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlarken diğer yandan bilinçlenmelerini sağlıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkılarıyla Siverekli kadınlara okuma yazma, Kuran’ı Kerim kurslarının yanı sıra kadınların aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla kilim dokuma, kuaförlük, dikiş-nakış, aşçılık kursları veriliyor.

Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, “Bilinçli bir kadın bilinçli toplumun temelini oluşturur. Bizde bu kapsamda özellikle hanım kardeşlerimize yönelik kendilerinin talepleri doğrultusunda yeni kurslar açtık.” dedi.