• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

Kırsal Mahallelerde Cenaze İşlemleri Yerinde Ücretsiz Vatandaşlara Hizmet Verecek

Kırsal Mahallelerde Cenaze İşlemleri Yerinde Ücretsiz Vatandaşlara Hizmet Verecek

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Siverek Belediyesine gönderilen Mobil Cenaze yıkama ve taşıma aracı kırsal mahallelerde cenaze işlemlerini vatandaşlara ücretsiz olarak verecek.

Siverek Belediyesi tarafından şuan merkezde 3 cenaze aracıyla cenaze yıkama ve defin işlemlerinin ücretsiz yapıldığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gelener yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Belediyemize ait 3 defin mezarlığımız var. Bunlar Asri, Göksügüzel ve Tokdemir mezarlığıdır. Günün 24 saati defin işlemleriyle ilgili hizmet vermeye devam ediyoruz, üç cenaze arabamızı hem şehir içi hem de şehirlerarası nakil işlemlerinde kullanıyoruz. Yeni çıkan yasayla birlikte sorumluluk alanımız genişledi. Kırsal alan tamamen bizim sorumluluk altımıza girdi, bizde kırsal alanda vefat eden cenazeleri vatandaşlar mağdur olmasın diye yeni bir Mobil Cenaze Yıkama ve Taşıma Aracı aldık. Bu sayede kırsalda vefat eden vatandaşımızın talebi doğrultusunda mobil araçla gidilerek cenazenin tüm işlemlerini yaparak cenazeye sahibine teslim edeceğiz. Bundan önce kırsaldaki vatandaşımız cenazesini merkeze getirip yıkayarak tekrar geri götürmek zorunda kalıyordu, bundan sonra kırsala gidilerek tüm cenaze işlemleri ücretsiz yapılacaktır. Elektrik kesintilerini göz önünde bulundurularak mobil aracımızda jeneratör, klima ve tam teşekküllü olarak yerinde hizmet verecektir" dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü