• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BELEDİYEMİZDEN ‘KENT BİLGİ SİSTEMİ’ PROJESİ

BELEDİYEMİZDEN ‘KENT BİLGİ SİSTEMİ’ PROJESİ

Belediyemiz kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirmesine imkân veren ve vatandaşların yaşam kalitesini arttıran ‘Kent Bilgi Sistemi’ kurdu.

Alt yapısı Bilgi İşlem Müdürlüğünce tamamlanan sistem kapsamında nöbetçi eczane, adres ve ada parsel bazlı imar planı sorgulama, resmî kurumların yanı sıra cami, taziye evi, kafe, dinlenme alanları ve sanayi sitelerinin adresleri yer alıyor.

Kent bilgi sistemiyle vatandaşın bazı hizmetler için belediye hizmet binasına gelmesine gerek kalmadan internet ortamında alabilmesi hedeflenirken sistemin geliştirilerek birçok hizmete yer verilmesi planlanıyor.

Bilişim çağının gerektirdiği hizmetleri vatandaşa sunmak için projeler geliştirmeye başladıklarını dile getiren Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın, “E-Belediye hizmetleri kapsamında hazırladığımız Kent Bilgi Sistemi sayesinde bazı temel hizmetleri vatandaşlarımızın evinden çıkmadan almasını sağlıyoruz. Sistem sayesinde ada parsel sorgulamasıyla anında parselinin imar durumunu görebilecek. Sistem ile birlikte geçici imar durumu alabileceği gibi diğer resmî kurumların adres bilgilerine anında ulaşılabilecek.” dedi.

Sistem uygulamasıyla nöbetçi eczanenin hangi bölgede olduğu bilgisine anında ulaşılabileceğini belirten Aydın, kent bilgi sisteminin geliştirilerek birçok hizmeti kapsayacağını ifade etti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü