Bu sayfayı yazdır
GÜNEYDOĞU’NUN EN BÜYÜK CANLI HAYVAN PAZARI

GÜNEYDOĞU’NUN EN BÜYÜK CANLI HAYVAN PAZARI

Belediyemiz Fen İşleri müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan ve bölgenin en büyük hayvan pazarı ola canlı hayvan satış pazarı hizmete açıldı. Siverek – Çermik karayolu 10’uncu kilometresinde 100 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen hayvan pazarı, bölgenin en büyük pazarlar arasında yer alıyor.  Modern ölçü araçları, çok sayıda hayvan indirme-bindirme rampaları, bin araçlık otoparkın yanı sıra idari binası, sosyal tesisleri ile hizmete açıldı. Kapalı Hayvan alım-satım alanlarının sayesinde esnaf ve hayvanlar yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında ise yağmurdan korunacak. Yeni alanın hayırlı olmasını dileyen pazar esnafı, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a teşekkür etti.

     Belediyemizden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Genel itibariyle bölgenin en büyük hayvan pazarı olan Siverek hayvan pazarı’nın hizmete açılmasının gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Eski hayvan pazarı ve eklentileri, Fırat Mahallesi merkezinde kalmakla beraber hayvan ticareti yapan esnaflarımızın taleplerini karşılayamıyordu. Modern sosyal tesisleri ve otoparklarıyla esnaf ve vatandaşlarımızın rahat bir ortamda alışveriş yapmaları sağlanmıştır. Alandaki 3 farklı kantarın yer aldığı pazarın esnaflarımıza bol kazanç sağlamasını diliyoruz, özellikle ilçemiz ekonomisinin mihenk taşlarından sayılan hayvan pazarının esnaf ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

    Canlı hayvan pazarı esnafları geniş ve büyük bir alanda ticaret yapma imkânı bulduk, iyi bir tesis kurdukları için başta Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a ve ekibine teşekkür ediyoruz