Bu sayfayı yazdır
BELEDİYEMİZDEN 3 DİLDE KORONA VİRÜS  UYARISI

BELEDİYEMİZDEN 3 DİLDE KORONA VİRÜS UYARISI

Belediyemiz  koronavirüsten korunma önlemleri kapsamında ilçedeki vatandaşları 3 dilde uyardı.Zabıta Müdürlüğü ekiplerince araçlardan ve merkezi sistemde vatandaşları koronavirüs salgınından korunmaları amacıyla Türkçe, Kürtçe ve Zazaca uyardı.

Araçlarla ilçenin farklı cadde ve sokaklarında gezen ekipler, yaptıkları anonslarla koronavirüs tehlikesine dikkat çekti. Yapılan anonslarda koronavirüsün dünyayı tehdit ettiği ve vatandaşların salgın nedeniyle evden çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Evde kabul edilen taziyelere katılmamanın gerektiğine vurgu yapan zabıta ekipleri, düğün ve nişan gibi kalabalık ortamların tehlike saçtığını söyledi. Halkın tokalaşmak ve sarılmaktan kaçınmalarının istendiği anonslarda zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiği söylendi.

Konuyla ilgili Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı yaşlı vatandaşların durumun ciddiyetinin farkına varmaları amacıyla 3 dilde de uyarı yapıldığı belirtildi.

Halk sağlığının korunması ve salgının yayılım göstermemesi amacıyla gereken tüm önlemlerin alındığının belirtildiği açıklamada uyarıların Türkçe, Kürtçe ve Zazaca yapıldığı bildirildi.

3 dilde yapılan anonsların gerekliliğine değinen vatandaşlar ise yaşlıların bu tür uyarıları daha fazla dikkate aldığını belirtti.