Bu sayfayı yazdır
Siverek Belediyesi 100 Kilometre Mahalle İçi Yol Çalışması Yaptı

Siverek Belediyesi 100 Kilometre Mahalle İçi Yol Çalışması Yaptı

Siverek Belediyesi kırsal alanda bulunan mahallelerde başlattığı hizmet atağı sürüyor. Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle köylerin mahalle statüsüne kavuşmasının ardından sorumluluk alanı genişleyen Siverek Belediyesi, farklı bölgelerde bulunan kırsal mahallelerde dev araç filosu ve çok sayıda iş makinesiyle çalışma başlattı.

Belediye ekipleri Bucak bölgesinde bulunan birçok mahalle ve sokakta çalışmalarını tamamlarken, Karakeçi bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerinin Dağbaşı bölgesinde bulunan bazı mahallelerde çalışmaların sürdüğünü, bazı mahallelerde ise mahalle içi çalışmalarının sona erdiğini ifade etti.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin farklı bölgelerde başlattığı mahalle içi yol yapım çalışmaları kapsamında Bucak, Karakeçi, Dağbaşı ve Karacadağ’da bulunan mahallelerde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Resul Yılmaz, hedeflerinin hizmet almamış alan bırakmamak olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Büyükşehir yasasıyla birlikte sorumluluk ve hizmet alanlarımız çok genişledi. Göreve geldiğimiz günden bu yana sorumluluk alanımızda bulunan kırsal mahalle ve sokaklarımızda hummalı bir çalışma başlattık. Kırsal bölgelerimizdeki mahallelerimizde hizmet ağımız geniş olduğu kadar filomuzu da aynı ölçüde genişlettik. Dev araç filosu diye tabir edeceğimiz bir filo ve iş makinelerimiz kırsal alanda hizmet veriyor. Elbette öncelikli olarak bazı kriterlerimiz var, nüfus yoğunluğuyla beraber daha önce hiç hizmet almamış mahallelerimizde çalışma başlattık. Şuan mahalle içi yol yapım çalışmaları tamamlanmış mahallelerimizin yanında birçok mahallede ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor” dedi.