• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

YENİ YERLEŞİM ALANLARINDA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

YENİ YERLEŞİM ALANLARINDA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Belediyemiz yeni yerleşim alanları ve şehir merkezi dışında hayvancılık yapan vatandaşların talebi üzerine başlanan yol yapım çalışmaları sürüyor.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi amacıyla besicilerin yol talebi üzerine Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın talimatıyla ilgili birim tarafından çalışma başlatıldı.

Fen İşleri Müdürlüğünce daha önce farklı alanlarda yapılan çalışmaların tamamlanması üzerine ekipler ilçe merkezindeki çok sayıda yeni yerleşim alanlarına yönlendirildi.

Birim sorumlularınca Altaylı Mahallesinde yakınlarında tespit edilen stabilize ocağından iş makineleriyle çıkarılan malzeme, onlarca kamyonla kent merkezine taşınarak yeni yerleşim alanlarında yol yapım çalışmasında kullanılıyor.

Yenişehir, Ayvanat, Bahçelievler, Fırat mahallelerindeki yeni yerleşim yerleri ile Karpuzcu kırsalında hummalı çalışma yürüten ekipler, kış aylarına girmeden vatandaşın yol talebini karşılamaya devam ediyor.

Karpuzcu bölgesinin kent merkezi dışında olması nedeniyle besicilerin yoğun olarak kullandığı alanda çalışma yapan belediye ekipleri, yolu olmayan yerleşim alanlarının da yolları tamamlıyor.

Çalışmayla ilgili Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gelen taleplerin imkanlar ölçüsünde değerlendirildiği belirtildi.

Yol yapım çalışmalarının farklı bölgelerde devam edildiğinin vurgulandığı açıklamada, “İlçemiz ekonomisinin mihenk taşlarından kabul edilen hayvancılığın desteklenmesi ilkesiyle hareket eden Siverek Belediyesi, gelen talepleri imkanlar dahilinde değerlendirmeye almaktadır. Besicilerimizin yoğun olarak kullandığı bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın talebi üzerine ilgili birimdeki ekiplerimizce başlatılan hummalı çalışmalar devam etmektedir. Öte yandan ekiplerimizce merkezdeki yolu olmayan birçok yeni yerleşim alanında da yol yapım çalışmasına başlanmıştır. Yenişehir, Bahçelievler, Ayvanat ve Fırat mahallelerinde yeni yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların yol talebini değerlendiren belediyemiz ekipleri, talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya devam ediyor.” denildi.

Başlatılan çalışmalar nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren bölge sakinleri, taleplerini karşılayan Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a teşekkür etti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü