Bu sayfayı yazdır
DENETİMLERDE EL KONULAN ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ

DENETİMLERDE EL KONULAN ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ

Belediyemiz ekiplerince koronavirüs salgınına karşı yapılan uyarıların yanı sıra denetimlerde el konulan ürünler imha edildi.

Esnaf ve vatandaşları devam eden Kovid-19 hastalığına karşı uyaran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimleri de aksatmadan sürdürüyor.

Halk sağlığının korunması ve koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalar yürüten ekipler, ilçe genelinde tüketim maddesi satan iş yerlerini de denetliyor.

Yönetmelik ve kanunlara uygun olmayan şartlarda üretim ve satış yapan esnaflara ise idari para cezası uygulanıyor.

Gıda mühendisi ve güvenlik güçleriyle ürünlerin son kullanım tarihlerini inceleyen ekipler, tüketim maddelerinin saklanma koşulları ve hijyen şartlarını da denetliyor. Denetimler sırasında miadı dolan ürünlere el koyan zabıta ekipleri, ürünleri uygun koşullarda imha ediyor.

Son kullanım tarihi geçmiş ürün sattığı belirlenen bir marketteki malzemelere el koyan ekipler, iş yeri sahibine 392 lira idari para cezası uyguladı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, halk sağlığının korunmasına yönelik denetimlerin sürdürüleceği, usule aykırı davranan iş yerlerine de yaptırım uygulanacağı belirtildi.