Belediye Başkanı Resul Yılmaz, istimlak edilen evlerin yıkım çalışmasını yerinde inceledi.

Yılmaz; ‘’Temel hedefimiz vatandaşın Mutluluğu, Rahatlığı ve Güvenliğidir’’ dedi. Siverek Belediyesi tarafından istimlak çalışmaları kapsamında ilçenin Bahçelievler Mahallesinde (meteoroloji) çevresinde bulunan 11 meskenin yıkım çalışmalarını Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve beraberindekiler yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı Yılmaz, çalışmaları takip ederek yıkım çalışmaları yapılan meskenlerin Park ve yeşil alanına çevrileceğini belirterek şunları kaydetti: ’’Şu anda üzerinde çalıştığımız yapılar toplamda 11 tane ev burada vardır, taşınmaz vardı malikleriyle anlaşmak suretiyle kamulaştırma bedellerini de kendilerine peşin ödedik. Hiçbir uzlaşmazlık söz konusu değildir. Tamamıyla anlaşma içerisinde Maliklerle bu işi çözdük, zaten temel hedefimiz vatandaşlarımızla her zaman uzlaşıyla bütün sorunlarımızı halletmektir. İnşallah şuanda da gördüğünüz gibi arkadaşlarımız bu yapıları yıkıyorlar. Burası çok güzel bir yeşil alan parka dönüşmüş olacak, toplam burası için ödediğimiz kamulaştırma bedeli eski para birimi ile 1 trilyon yüz milyar yani yeni para birimi ile 1 milyon 100 bin TL ödemiş durumundayız, burası belki de Siverek’in en güzel yerlerinden biri haline gelecek işte görüyorsunuz hemen karşısında da Bahçeli evler camimiz var Camimizinde önü açılmış olacak. Vatandaşlar gelip rahatça ibadetlerini yaptıktan sonra gelip bizim bu parkta da dinlenmiş olacaklar. Çaylarını kahvelerini içmiş olacaklar. Siverek’e hayırlı, uğurlu olsun. Buna benzer Siverek’imizde şu anda kamulaştırma işlemlerine devam ediyoruz bu kamulaştırma yaptığımız yerlerin bir kısmını otopark olarak değerlendireceğiz, bir kısmını da yine yeşil alan olarak değerlendireceğiz temel hedefimiz vatandaşın mutluluğu, rahatlığı ve güvenliğidir.