• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünden aile içi iletişim semineri

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünden aile içi iletişim semineri

Kursiyer kadınlara aile içi iletişimin önemi anlatıldı

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kurslarda eğitim gören kursiyerlere yönelik aile içi iletişim semineri düzenlendi.

Hasan Çelebi mahallesinde bulunan tarihi terzi evleri binasında faaliyet gösteren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen aile içi iletişim seminerine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ve kursiyer bayanlar katıldı.

Seminerde Sosyolog Meryem Konal seminere katılan bayanlara çocukların sağlıklı gelişimi ve eğitimde başarılı olmalarının temel faktörünün etkili bir iletişiminden geçtiğini söyledi.

Amaçlarının bilinçli anne, bilinçli toplumun oluşumuna katkı sunmak olduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şükran Kongül yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Aile içi iletişim çok önemli olduğu halde yeterince üzerinde durulmayan bir konudur. Birçok sorunun temelinde aile içi iletişimdeki olumsuzluktan kaynaklanmaktadır, Aile içi iletişimin zayıflığı giderek insan arası ilişkiler de, ev içinde zayıflayan iletişim, aile üyeleri arasında farkında olmadan bir yabancılaşmayı getirmektedir. Bunun sonucu değişen insan davranışları doyumsuzluk, kıyaslama aile içinde gruplaşmalara yol açmaktadır. Etkili bir iletişim, aile üyelerinin karşılıklı olarak birbirlerinin düşünce ve duygularını anlamalarını sağlar, işbirliği, yardımlaşma ve paylaşma davranışlarına yol açar, çocukların gelişmesi için uygun bir ortam oluşmasını sağlayacaktır, inşallah bayanlarımıza yönelik bu tür eğitimlerimize devam edeceğiz''

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü