• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

Dilekli sokağı sakinlerinin sevinci görülmeye değerdi

Dilekli sokağı sakinlerinin sevinci görülmeye değerdi

Siverek Belediye Başkanı Yılmaz çalışmaları yerinde inceledi

Siverek Belediyesi kırsal mahallelerde mahalle içi yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler çalışmalar kapsamında Cinhisar mahallesine bağlı Dilekli sokağında mahalle içerisinde yol yapımına başladı.

Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Yılmaz, ziyaretlerin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş ile beraber çalışmaların başladığı Dilekli sokağına gitti.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, civar mahallelerde çalışmalarını tamamlaması üzerine ekipleri ve iş makinelerini Dilekli sokağına sevk etti. Sokağa yakın bir alanda açılan stabilize malzeme ocağından temin edilen malzeme araçlarla sokaklarda serilerek iş makineleri yardımıyla çalışmaya devam ediliyor.

Başlatılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Dilekli’ye giden Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, sokak sakinleriyle bir araya gelerek yapılan yolları denetledi.

Sokak sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Yılmaz ve Karakaş, Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Kardaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sokak sakinlerinin çalışmalardan memnun olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Dilekli sokağımızda başlayan çalışmaları inceledik. Ekiplerimiz mahalle içi yol çalışmaları yaparak sokak sakinlerini yaz aylarında tozdan, kış aylarında çamurdan kurtarmış olacak. Çalışma planlarını hazırlarken öteki, beriki gibi bir düşüncemiz yoktur, olamazda. Biz tüm halkımızın hizmetin en iyisine layık oldukları düşüncesindeyiz. Bu anlayıştan hareketle vatandaşlarımızın hizmetkârı pozisyonundayız, onlar için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Çalışmaların Dilekli sokağından ibaret olmadığını söyleyen Yılmaz, “Şuan ekiplerimiz yedi ayrı mahalle ve sokakta mahalle içi yol yapım çalışması yapıyor. Biz çalışmalarımıza devam ederken seçim endeksli yapmıyoruz. Vatandaşlarımız şunu görecek ki, kırsal mahallelerimizde özellikle yol ve su sorunu kalmayacak. Yılsonuna kadar bu sorunların büyük bir kısmını çözmüş olacağız” dedi.

Başkan Yılmaz, çalışmaların sadece Siverek Belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi tarafından da devam ettirildiğini vurguladı. Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz beton ve stabilize yollar yapıyor. Siverek’te Büyükşehir Belediyemizin 2014 yılı içerisinde 174 kilometre beton yol ihalesi yapıldı ve o çalışmalar kapsamında arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor, 2015 yılında ise 86 kilometre beton yol yapım çalışması olacak. Kısaca kırsal alanda yolu olmayan, suyu olmayan hiçbir mahalle ve sokak kalmayacak. Düsturumuz şudur, ilçe merkezinde bulunan mahallelerimizdeki vatandaşa hangi hizmeti götürüyor isek, kırsal mahallelerimizdeki vatandaşımızın ayağına aynı hizmeti götüreceğiz. Bu vatandaşımızın en doğal hakkı olduğu gibi bizde bu hizmeti onlara götürmekle mükellefiz. Çalışmaların Dilekli sokağımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Sokak sakinlerinden Ahmet Eyim 80 hane 1200 nüfusu olan Dilekli’ye ilk defa hizmet geldiğini vurgulayarak, “Dilekli’de başlatılan çalışmalardan ötürü Belediye Başkanımız Resul Yılmaz ve Başkan Yardımcımız Hasan Karakaş’a teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. 40-50 yıldır burada hiç hizmet görmedik, Allah onların eksikliğini vermesin” dedi.

Halil Polat, daha önce hiç hizmet alamadıklarını ve bugüne kadar yetkili görmediklerini söyleyerek, Belediye Başkanı ve çalışanlara teşekkür etti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü