• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BELEDİYEMİZDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

BELEDİYEMİZDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

Siverek Belediyesi bir ilke daha imza atarak destek merkezinde kadınlara yönelik ücretsiz diyetisyen hizmeti vermeye başladı.

Kadınlardan gelen diyetisyen talebini değerlendiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce kurs açma çalışması başlatıldı.

Yapılan çalışma kapsamında Kadın ve Aile Hizmetleri biriminde ilçedeki kadınların yararlanması amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle diyetisyen hizmeti verilmeye başlandı.

Ayvanat Kadın Kültür Merkezi’nde açılan sağlıklı beslenme kursuna yoğun ilgi olurken pandemi tedbirleri kapsamında eğitim aralıklarla veriliyor.

Diyetisyen hizmetinin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Kadın Kültür Merkezlerinde bir ilk olduğu belirtilirken kursun diğer birimlerde de açılması planlanıyor.

Kursun açılmasıyla çok sayıda başvuru aldıklarını dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Yavuz, “Diyetisyen hizmeti konusunda gelen talepleri Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’a ilettiğimizde zaman kaybetmeden açılması talimatı verdi. Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde diyetisyenimiz göreve başladı. Bölgemizde bir ilk olması nedeniyle önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Diyetisyenimize başvuranlar takipleri yapılmak suretiyle sağlıklı beslenmenin püf noktalarını öğrenmiş olacaklar.” dedi.

Diyetisyen danışmanlığının tamamen ücretsiz olduğunu ifade eden Yavuz, hizmeti kısa sürede diğer birimlere de yaymayı düşündüklerini söyledi.

Hizmetin bölgede bir olduğunu belirten diyetisyen Gurbet Altundal, “Özellikle bölgemizde yaşayan kadınların kendilerine bakmaya ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Bu konuda insanlarımıza yardımcı olarak sağlıklı yaşam konusunda teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Sağlıklı beslenmenin önemini ve yollarını anlatarak gerek kilo verme gerekse kilo alma konularında yardımcı oluyoruz. Kursumuzda sadece kilo alma ya da verme konularında değil kiloya bağlı hastalıkları kontrol altına alma konularında da bilgi veriyoruz. Elbette sağlık yaşam sadece bunlardan ibaret olmamakla beraber kursta çocukların beslenmesi, gebelik dönemindeki beslenme konularında bilgi vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Toplumda en fazla kilo konusunda danışmaya gelindiğini aktaran Altundal, altında yatan sebeplere bakarak tedavi uyguladıklarını belirtti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü