Bu sayfayı yazdır
GELECEĞİN SANATÇILARI BELEDİYE KURSLARINDA YETİŞİYOR

GELECEĞİN SANATÇILARI BELEDİYE KURSLARINDA YETİŞİYOR

Siverek Belediyesince sanat, eğitim ve diğer alanlarda verilen kurslar, gençler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) iş birliğiyle tarihi Terziler Evi’nde açılan keman, çello, piyano, gitar ve viyola gibi kurslarda birçok enstrümanla eğitim veriliyor.

Daha çok gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslarda 43 öğrenci eğitim alırken geleceğin sanatçıları bu kurslarda yetişiyor. Kurslara katılan gençler bir yandan farklı müzik aletlerini kullanmayı öğrenirken diğer yandan eğlenceli bir ortamda güzel dostluklar kurma fırsatı yakalıyor.

Kursiyerlerin aldıkları eğitimlerin ardından güzel sanatlar liseleri ve güzel sanatlar fakültelerinde uygulanan yetenek sınavlarına katılmaları hedefleniyor.

Devam eden pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini ve özellikle gençlerin sosyal alanlarının kısıtlı olduğunu dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Yavuz, “Gençler geleceğimizin teminatıdır düsturuyla hareket ederek gençleri önemsediğimizi gösteriyoruz. Belediye başkanımız Ayşe Çakmak’ın da talimatıyla gençlerimize hitap eden, gençlerimize yönelik kurslara ağırlık veriyoruz. Bu kurslara katılan gençlerimizin, yavrularımızın mutluluklarını görmek bizleri işimizi daha iyi yapmak noktasında ayrıca motive ediyor.” diye konuştu.

Yavuz, koronavirüs süreci nedeniyle kurslarda tüm tedbirlerin alındığını da ifade etti.

Farklı enstrümanlarla gençleri yetenek sınavlarına hazırladıklarını belirten kurs öğretmeni Ayşe Abikoğlu, “Daha bilinçli bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Aslında tam olarak yapmak istediğimiz sanatçı kimliğini ortaya çıkarmaktır ki çok yetenekli öğrencilerimiz var. Emeğimizin karşılığını alabildiğimiz, verdiğimizi alabildiğimiz öğrencilerimiz var. Çok farklı enstrümanlarla eğitimler veriyoruz ancak temel hedefimiz güzel sanatlar lisesi yada devlet konservatuvarı gibi alanlarda öğrenci yetiştirmektir. Gelen kursiyerleri bu şekilde değerlendiriyoruz. Hangi müzik aletine eğilimi varsa hangi konuda daha çok yetenekliyse bizde o yönde eğitim veriyoruz. Müzik ruhun gıdasıdır derler ve müzikle ilgilenmek bambaşka bir duygudur. Kısaca biz kurslarımızda geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz diyebiliriz.”  dedi.