SİVEREK’TE HAFTA SONU DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Siverek Belediyesi ile ilçede diğer kamu kurumlarının da katıldığı hafta sonu denetimleri devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve polisin de katıldığı denetimlerde vatandaşların zaman geçirdiği alanlarda maske dağıtımı yapılırken sosyal mesafeye uymaları istendi.

Ekipler normalleşme döneminde tedbirleri elden bırakmayarak vatandaşlara hizmet vermeye başlayan kafe, restoran ve kıraathanelerde hijyen denetimi yaptı.

İş yerine sahiplerine müşteri doluluk oranları konusunda uyarıda bulunan ekipler, esnaflara maskesiz müşteri alınmaması gerektiğini hatırlattı.

Semt pazarına alışverişe gelen vatandaşlara maske dağıtımı yapan ekipler, pazarcılara maske ve sosyal mesafe konusunda dikkatli olmalarını anımsattı.

Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş şunları kaydetti: “İçişleri Bakanlığımızın 03.03.2021 tarih ve 3695 sayılı genelgesi doğrultusunda normalleşme sürecine girdiğimiz ilk haftada denetimlerimiz aksatılmadan gerçekleştiriliyor, özellikle normalleşme sürecinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan işyerlerimizde müşteri doluluk oranı ve hijyen konusunda denetimlerimiz titizlikle sürdürüyoruz. Kurumlarımızın da destekleriyle oluşturulan ekiplerle vatandaşlarımızın yoğun zaman geçirdiği alanlarda denetimlerimize devam ediyoruz.”