MEZARLIKLARDA YABANİ OTLARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Siverek Belediyesi mezarlıkların daha temiz ve güzel bir görünüm kazanması amacıyla yabani otlarla mücadele çalışmalarına başlandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yakınlarının kabirlerini rahat bir ortamda ziyaret etmeleri amacıyla mezarlıklarda çalışma devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında bahar aylarının gelmesiyle mezarlık alanlarında yeşeren yabani otların büyümesini engellemek amacıyla ekipler ilaçlama yapıyor.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla mezarlıklarda yoğun bir çalışma başlattıklarını aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, “Mezarlık alanlarımızın daha temiz ve güzel bir görünüm kazanması amacıyla yaz aylarında otların kurumasından dolayı çıkabilecek yangınların önlenmesi, kabristan ziyaretlerinde herhangi bir sorun yaşamaması için mezarlıklarda yabani otlara karşı yoğun bir şekilde ilaçlama çalışması başlattık.” diye konuştu.