SİVEREK BELEDİYESİNDEN OKULLARDA AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI

Siverek Belediyesi öğrencilerin gelişime katkı yapması amacıyla okullarda ağaç dikim etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kamu kurum ve okul bahçelerinin ağaçlandırılması kapsamında bir süre fidan dağıttı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen ‘Orman haftası’ etkinliği kapsamında Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı da katıldı.

Düzenlenen program kapsamında Mehmetçik İlköğretim Okulu bahçesinde öğrencilere ağaç ve doğa sevgisi kazandırılması amacıyla ağaç dikildi. Ailelerin de katıldığı etkinlikte onlarca fidan toprakla buluşturuldu.

Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, etkinlik nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelediğimiz etkinliğimizi ancak bugün yapabildik. Ağacın önemini ve değerini ‘ağaç yaş iken eğilir’ sözünden anlıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımıza ağacın ve doğanın önemini bu yaşlarda aşılamamız gerekiyor. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.