• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

KIRSALIN ÇEHRESİ SİVEREK BELEDİYESİ İLE DEĞİŞİYOR

KIRSALIN ÇEHRESİ SİVEREK BELEDİYESİ İLE DEĞİŞİYOR

Siverek Belediyesi kent merkezindeki hizmetleri kırsal bölgelere de taşımak amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Muhtarlarla düzenlenen istişare toplantılarında dile getirilen talepler, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla bir bir çözüme kavuşturuluyor.

Toplantıda katı atıkların toplanmasının dile getirilmesi üzerine belirlenen program dahilinde kırsal mahallelerde çöpler toplanırken yol talepleri de karşılanmaya devam ediliyor.

Birçok mahalle ve sokakta çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, zaman kaybetmeden ekipleri programda belirlenen bölgelere sevk ediyor.

Bu kapsamda ilçenin nüfus ve alan olarak büyük yerleşim yerleri arasında yer alan Başbük kırsal mahallesinde kilitli parke taşı döşeme çalışmasına başlandı.

Öğrencilerin yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan arındırılmış yolları kullanması amacıyla okul ve çevresinin öncelikli olarak belirlendiği çalışmada mahalledeki ana yollar kilitli parke taşı ile kaplanacak.

Daha önce mahalle yollarının alt yapısının stabilize malzeme ile sağlamlaştırıldığını belirten Kırsal Hizmetler Müdürü Erkan Aslanparçası, “Kırsal mahallelerde çalışırken önceliğimiz her zaman okul, cami ya da taziye evleri gibi toplumun geneline hitap eden kurumlardır. Başbük mahallesinde de önce okul çevresinden başlayarak ana caddelere parke taşı döşeyeceğiz. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlandırdık, kilitli parka taşı uygulamasının iyi olduğuna inanıyorum. Kilitli parke taşı uygulamasını imkanlarımız elverirse diğer bölgelerde de uygulamayı hedefliyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür eden Başbük sakinleri, taleplerinin karşılanmasıyla duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü