• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKANIMIZ YILMAZ, YAPTIĞI HIZMETLERI ANLATTI

BAŞKANIMIZ YILMAZ, YAPTIĞI HIZMETLERI ANLATTI

Belediye Başkanımız Avukat Resul Yılmaz, ilçemize gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ında aralarında bulunduğu kalabalığa 7 aylık süreçte yaptıklarını anlattı. Yenişehir mahallesinde bulunan Kapalı Spor Salonunda yapılan kongrede konuşma yapan Başkanımız 7 aylık süreçte birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:
Sayın Bakanım, Sayın Milletvekilimiz, Sayın il başkanım, Sayın belediye başkanlarımız, Sayın ilçe başkanlarımız, Sayın büyükşehir başkan vekilimiz, kadın kolları il başkanımız, gençlik kollarımız, kadın kollarımızın değerli mensupları, çok kıymetli delegelerimiz, meclis üyelerimiz ve çok kıymetli Siverekliler hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz.
Sayın Bakanım biraz önce konuşan değerli ilçe başkanımız 2014 yılında yapılan, 30 Martta yapılan seçimlerle ilgili kısa bilgiler aktardı. Evet, Siverek’te birilerinin kafalarında soru işaretleri vardı, Siverek’te birilerinin dışında seçimin kazanılamayacağı düşüncesi vardı ve yine Siverek’te Resul Yılmazla seçim kazanıla bilinir mi, Mehmet Kasım Gülpınarlar seçim kazanıla bilinir mi, bu AK parti kadroları ile seçim kazanıla bilinir mi gibi soru işaretleri vardı. Ama bende rabbime şükürler ediyorum bizler Ak kadrolar olarak, ekip halinde ve o ekibin lideri de Sayın milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’ın çok büyük bir emeği vardır. İlçe teşkilatımızla, il teşkilatımızla ve parti büyüklerimizin değerli katkıları ile çok şükür seçimlerden alnımızın akı ile çıktık, hem de rakip iki partinin aldıkları oylar kadar oy alarak seçimiz kazandık
Değerli Bakanım Başbakanımız ve genel başkanımız Ahmet Davutoğlu Bey seçimden önce belki de gelip bize katkı sundular miting düzenlediler belki ender yerlerden birside Siverek’ti, Sağ olsunlar. Sizinle şunu da paylaşmak istiyorum seçimlerden sonra beni bizzat dişileri konutundan aramak sureti ile tebrik etiler, ben huzurlarınızda kendilerine bir daha teşekkür ediyorum, şükranlarımızı arz ediyorum,
Değerli dostlar bizler kalkınmanın da gelişmenin de temelinin bireyden başladığını bilen insanlarız, bu bilinçte olduğumuz için işbaşına gelir gelmez faaliyetlerimize başladık. Sayın bakanım güneydoğuda sadece Gaziantep ilimizde bilgi evleri vardı, ben göreve gelir gelmez ilk talimatlarımdan biri, ilk icatlarımdan birisi bilgi evlerini kurmak oldu. Çünkü bizim için bilgi evleri önemli, bizim için bilgi evlerinin önemi şuradan geliyor. Biz sadece belediyeciliğin yol yapan, kaldırım yapan, işte alt yapı hizmetlerini getiren bir anlayışa sahip değiliz, elbette ki bu hizmetleri sunacağız. Bunlar bizim asli görevlerimiz, ancak bunların yanında bizim belediyecilik anlayışımızda, tarihine sahip çıkmak vardır, kültürel bir belediyecilik anlayış vardır, katılımcı bir belediyecilik anlayış vardır ve hiç şüphesiz sosyal anlayışlı bir belediyecilik anlayışımız var. Bu çerçevede bilgi evlerinin iki tanesini faaliyete geçirdik şuanda 750 tane 5 ila 15 yaş gurubundaki çocuklarımız bilgi evlerinden faydalanmaktadır. 2014 yılının sonuna kadar yani önümüzdeki bir ay içerisinde 2 adet daha bilgi evimizi daha Allah’ın izni ile faaliyete sunmuş olacağız ve bu yılki yani 2014 yılı sonu itibarı ile hedeflediğimiz öğrenci sayısı 1200 tanedir. Ne tür kurslar veriyoruz burada. Burada güvenli internet kursları veriyoruz, Kur’an ı kerim öğretiyoruz peygamber efendimizin hayatını siyeri nebiyi öğretiyoruz, yine kültürümüzün bir parçası olan folklor öğretiyoruz, yine bizim bir gerçekliğimiz olan Kürtçenin Zaza’ca ve kürmanci lehçelerini öğreten kurslar düzenliyoruz, çeşitli müzik enstrümanlarını ilgili kurslar veriyoruz, yani geniş bir yelpazede kurslarımız devam ediyor.
Sayın Bakanım ayrıca büyükşehir belediyemizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projelerimiz var. Büyükşehir belediyemizle birlikte hem ilçemizde içme ve kullanma suyu sorunlarını bunu gidermeğe dönük adımlar atıyoruz, icraatlar yapıyoruz hem de kırsal alan başta olmak özere yolu olmayan mahallelerimize ve köy içi hizmetler götürüyoruz. Ayrıca biraz önce konuşmamda belirttim sosyal belediyeciliği de önemsiyoruz bu anlamda fakr-u zaruret içerisinde bulunan vatandaşlarımıza imkânlarımız ölçüsünde çeşitli yardımlarımız oluyor. Örneğin; Ramazan ayı boyunca yani bir ay boyunca bin kişiye her akşam iftarlarımızı verdik ve onlarla beraber iftarlarımız açtık, yine 520 yetim yavrumuzu baştan aşağı giydirdik. Ayrıca şuanda kurulma aşaması bitti inşallah önümüzdeki on gün içerisinde faaliyete sokacağımız bir bilgi fakru zaruret içerisinde bulunan vatandaşlarımıza yardımda bulunmak için bankamız olacak. Bankamızda bütün altyapısı tamamlandı, bunları da kardeşlerimizin, değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız inşallah.
Ayrıca katılımcı Belediyeciliği önemsediğimizi belirtmiştim Sayın Bakanım, bu anlamda da STK’larla koordinasyon merkezini hayata geçirdik, biz Siverek’i sadece biz yönetelim anlayışında değiliz, biz istiyoruz ki yerelde Siverek’i yönetirken paydaşlarımız olsun, STK’larımız olsun, kısacası Siverek’imiz ile ilgili sözü olan herkesle beraber yürüyelim anlayışındayız,
Yine Sayın bakanım biliyorsunuz Siverek’imizin ekonomisi iki ana sektöre dayanıyor, bunlardan biri tarım diğeri ise hayvancılıktır. İnşallah Allah nasip ederse sayın vekilimiz yakından takip ediyor, bizlerde takip ediyoruz kısa bir süre sonra içerisinde sanayi bölgesi yerimizi faaliyete geçirmiş olacağız, tarıma ve hayvancılık ürünlerine dayalı sanayiyi Siverek’e kazandırmak temel hedeflerimiz arasındadır. Hayvancılığın geliştirilmesi, özelikle hayvan pazarında faaliyet gösteren esnafımızın daha rahat daha nezih bir ortamda çalışmalarını alışverişlerini yapabilmeleri için 40 dönümlük hayvan pazarımızı baştan sona kadar yeniden düzenledik, zeminin betonla kapladık, duvarlarını yeniledik, oturma banklarına kadar her şeyi ile esnafımızın hizmetine soktuk. Bu hizmetlerimiz Allah’ın izni ile devam edecektir
Ayrıca Ak parti belediyeciliğinin olmazsa olmazlarının arasında hiç kuşkusuz hizmet bilinci gelmektedir. Bu beyanda da temizlik hizmetlerimiz devam ediyor, yine Siverek’imiz yeşil alanı çok düşük, yaklaşık yüzde bir buçuk seviyesinde seyrediyor. Bizim yeşil alanları, parkları, sosyal alanları suratlı bir şekilde yukarıya çekmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz dünya ortalaması yaklaşık yüzde onlarda seyrediyor, hatta Amerika’da yüzde onikilerde seyrediyor, inşallah sizlerin de değerli katkılarıyla hükümetimizin değerli katkıları ile Siverek’imiz önümüzdeki yıllarda, görev sürem sonuna kadar Allah nasip ederse yüzde beş ile altılara getirmek temel hedeflerimiz arasındadır.
Sayın Bakanım değerli zamanınızı almak istemiyorum, yapmış olduklarımız daha var, ama ben bunların bir kısmını size bugün paylaşmayı uygun gördüm.
Temel hedefimiz şu; vizyoner belediyecilik anlayışı çerçevesinde görev süremiz boyunca şehrimizin alt yapı ve üst yapı sorunlarını tamamen hâl etmiş, çözmüş huzurlu, güvenli ve bereketli bir Siverek temel hedefimizdir. Ayrıca Sayın Bakanım biz Siverek’imizi yönetirken gelecek nesillerin bize emanetidir anlayışı ile yönetiyoruz. Bu çerçevede Siverek’imiz yarınlarımız olan torunlarımızın, çocuklarımızın, emanetidir anlayışı ile yönetmeye bundan sonrada Allah nasıp ederse yönetmeye devam edeceğiz.
Ben bu duygu ve düşüncelerle 5. olağan kongremizin özelde ilçemize, genelde ise ülkemize hayırlar getirmesini diliyor ve hepinizi saygı ile bir kez daha selamlıyor, kalbinizden sevgi, bedeninizden sağlık eksik olmasın diliyorum, saygılar sunuyorum…


Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü