Bu sayfayı yazdır
ÇANKIRILI ÖZEL ÇOCUKLAR SİVEREK KÜLTÜRÜYLE TANIŞTI

ÇANKIRILI ÖZEL ÇOCUKLAR SİVEREK KÜLTÜRÜYLE TANIŞTI

Siverek Belediyesi, Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki özel çocuklara kent kültürünü tanıtarak tarihi ve turistik alanları gezdirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğünce proje kapsamında bir grup özel çocuk ilçeye getirildi.

İlçedeki tarihi ve turistik mekanları gezen özel çocuklar daha sonra tarihi Cincıklı Hamam’da düzenlenen sıra gecesine katıldı.

Geceyi müzik eşliğinde geçiren çocuklar, sabah saatlerinde “saklı cennet” Takoran Vadisi’ni gitti.

Siverek Belediyesi’ne ait tekne ile kanyonu ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken Takoran Vadisi’ni gezen çocuklar, eşsiz güzellikteki vadiye hayran kaldı.

Devlet koruması altındaki özel çocukları ağırladıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Eneş, “Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın ev sahipliğinde İç Anadolu Bölgesinden gelen çocuklarımızı misafir ettik. Amacımız yaklaşık 2 yıldır yaşanan pandemi nedeniyle kapanan çocuklarımızın hem moral motivasyonunu düzeltmek hem de ilçemizin ve bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini, gastronomisini, kültürünü kendilerine tanıtmaktır. Bir nebze de olsun yüzlerini güldürmek onlarla sosyal bir etkinlik yapmaktı. Umuyoruz ki onlarda bundan memnun olmuştur. Belki ileri de bu şekilde bölgemizi ve kültürümüzü hatırlayıp bize dair bir şeyler paylaşırlar. Onlara bir şeyler katabilmek bizim için mutluluk kaynağıdır.” dedi.