Bu sayfayı yazdır
SİVEREK KIRSALINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

SİVEREK KIRSALINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Siverek Belediyesince kırsal mahallelerde belirlenen ihtiyaçların giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalara devam ediliyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yerinde yapılan tespitlerin ardından harekete geçti.

Bazı mahallelerde mahalle içi stabilize yol yapım çalışması yürüten ekipler, grup yollarında iyileştirme yapıyor.

Dere taşkını ve sel riski bulunan kırsal mahallelerde büz boru uygulamasıyla su tahliye yol yapan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, hayvan sulama göletlerinde genişlet ve derinleştirme çalışması yapıyor.

Vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirildiğini dile getiren Kırsal Hizmetler Müdürü Erkan Aslanparçası, “Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatıyla mevsim koşullarının uygun devam ettiği bu günlerde çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu kapsamda Bayırözü mahallesinde gelen talep doğrultusunda olası sel riskine karşı su tahliye yolunu tamamladık.” dedi.

Birçok bölgede kırsal mahallede mahalle içi yol yapımına devam ettiklerini belirten Aslanparçası, “Sofice, Demirci ve İleri mahallelerinin yanı sıra bazı mahallelerde stabilize yol yapım çalışmalarımız sürüyor. Bunların yanında vatandaşlardan gelen talepleri de imkanlar ölçüsünde değerlendiriyoruz. Narlıkaya mahallesinde bulunan hayvan sulama göletinde genişletme, derinleştirme ve balçık temizliği yapıyoruz. Öte yandan Beyçeri-Kayseri grup yolunda çalışma yapıyoruz. Yol Büyükşehir Belediyemiz tarafından programa alınmış bir yol ancak vatandaşlarımızın talebi üzerine bakım-onarım çalışmamız sürüyor.” diye konuştu.

Mahalle sakinleri yürütülen çalışmalar için duydukları memnuniyeti dile getirirken Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti.