Bu sayfayı yazdır
ENGELLİLERİN YOL TALEPLERİ BİR BİR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

ENGELLİLERİN YOL TALEPLERİ BİR BİR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından hayata geçirilen proje ile engelli ve sağlık sorunları bulunan vatandaşların yol talepleri, çözüme kavuşuyor.

İlçe kırsalında bedensel engellerinin yanı sıra yaşadıkları çeşitli sağlık problemleri nedeniyle yol sorunları bulunan çok sayıda aile, yollarının yapılması talebiyle belediyeye başvurdu.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yıllardır sağlık sorunları nedeniyle hastaneye gitmesi gereken ve yol problemi nedeniyle sıkıntı yaşayan ailelerin talebi üzerine ‘toplum refahı’ projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında ilçe kırsalındaki engelli ailelerine ulaşan ekipler, zeminin hazırlanmasının ardından sağlık sorunu yaşayan vatandaşların ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla beton uygulamasına başladı.

Bugüne kadar onlarca engellinin yol talebini karşılayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, beton yol uygulamasını sürdürüyor.

Proje kapsamında çalışma yürüten Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Erkonağı Mahallesi’nde iki engelli ailenin yol talebi karşıladı.

Başkan Çakmak’ın bir süre önce Erkonağı Mahallesi’ni ziyaret ettiğini belirten Musa Kurtlu, engelli abisi için yol talebinde bulunduğunu söyledi.

Birkaç gün sonra talebinin karşılandığını dile getiren Kurtlu, “Engelli abim haftada 3 gün diyalize giriyor. Sağlık sorunlarının yanı sıra bedensel engeli de var. Hastaneye gidiş gelişlerinde bir hayli sorun yaşıyorduk. Başkanımız Ayşe hanımefendinin ziyareti sırasında dile getirdik. Allah razı olsun kendisinden hemen ekipleri gönderdi ve yol talebimizi karşıladı. Öncelikle Belediye Başkanımız Ayşe Hanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Toplum refahı projesinde çalışmaların aksatılmadan sürdürüldüğünü aktaran Kırsal Hizmetler Müdürü Erkan Aslanparçası, “Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın hayata geçirdiği projede çalışmalarımız devam ediyor. Erkonağı Mahallesi’nde engelli vatandaşlarımızın yol talebini de bu proje kapsamında karşıladık. Toplum refahı projesini çok önemsiyoruz, imkanlarımız ölçüsünde bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.