Bu sayfayı yazdır
BAŞKAN AYŞE ÇAKMAK, HAYVAN BARINAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN AYŞE ÇAKMAK, HAYVAN BARINAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yapımı tamamlanan hayvan barınağında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Siverek Belediyesi iş birliğince Siverek - Diyarbakır karayolunda 10 dönüm üzerine yapılan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalar tamamlandı.

Merkezde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında barınak bahçesinde ağaç diken Başkan Ayşe Çakmak, merkezin iç tefrişatın tamamlanmasıyla hizmete açılacağını söyledi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle merkezde incelemelerde bulunduğunu belirten Çakmak, şu ifadeleri kullandı: “Merkezimizde yazlık ve kışlık barınakların yanı sıra karantina odaları, kabul binası, rehabilite alanları ile mini bir hastane yer alıyor. Hastane binası içerisinde ise ameliyathane, röntgen odası, klinik tesis, aşılama tesisi, kısırlaştırma alanı, sahiplendirme ve doğal yaşam alanı bulunuyor. Kısaca merkezimizde can dostlarımız daha sağlıklı, hijyenik ve modern bir ortamda rehabilite etmeyi hedefliyoruz.”

Çakmak, ayrıca merkezi kısa sürede eksiklerini gidererek hizmete alacaklarını söyledi.