• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

TARİHİ SİVEREK KALESİNİN RESTORASYONU İÇİN İMZALAR ATILDI

TARİHİ SİVEREK KALESİNİN RESTORASYONU İÇİN İMZALAR ATILDI

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın girişimiyle tarihi kalenin restorasyonunun yapılması amacıyla ödenek ayrılmasına yönelik imzalar atıldı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, göreve geldiği günden bu yana bakanlık düzeyinde yapılacak projelerin hayata geçmesi amacıyla yaptığı girişimler, meyvesini vermeye devam ediyor.

Tam tarihi bilinmemekle birlikte Asurlardan kaldığı düşünülen Siverek Kalesinin restorasyonu ve kale eteklerinde tehlike altındaki evlerin tahliye edilmesi amacıyla 87 parselin kamulaştırılması için adım atıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yürütülen proje kapsamında Şanlıurfa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan (YİKOB) 3 milyon 200 bin TL ödenek sağlanmasına yönelik protokol imzalandı.

Şanlıurfa Valiliği toplantı salonundaki protokole YİKOB adına Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ve Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak imza attı.

Bakanlık düzeyindeki projeler için girişimlerinin sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Bir süre önce Ankara temaslarımız kapsamında çok kıymetli AB Uyum Komisyonu Başkanımız ve Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar ile Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ettik. Tarihi Siverek Kalesi’nin restorasyon çalışması için ve kale eteğinde bulunan evlerin kamulaştırılmasıyla alakalı görüşme sağladık. Görüşmelerimiz ve girişimlerimiz kısa sürede meyvesini verdi. Kıymetli valimiz ile YİKOB bütçesinden 3 milyon 200 bin liralık bir bütçe ayrıldı. Ayrılan bütçe ile acil müdahale gereken bölgelerde çalışma yapılması ve kısmi restorasyon yapılmasıyla alakalı protokolü imzaladık. Kentimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Siverek Kalesi’nin tarihi ve yaşanmışlıklarıyla önem arz ettiğini dile getiren Çakmak, “Kale halkımızın gözdesi konumunda ve hemşerilerimiz restorasyon çalışmasını heyecanla bekliyordu. Bu bir müjde oldu ki bizde çok mutlu olduk. Bu noktada sayın milletvekilimiz ve bakanımızın katkıları çok büyük. Kendilerine şahsım ve hemşerilerim adına sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Uzun süredir müjdeli haberi bekleyen Kale Mahallesi sakinleri, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa YİKOB ve Siverek Belediyesi iş birliğinde gerçekleşecek onarım işinin ihalesi ve projenin yürütme görevi Gaziantep Rölöve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapılacak. Proje kapsamında kalenin yıkılmış haldeki kısımlarının kendi malzemeleriyle onarımı, kısmi restorasyon ve aydınlatma çalışmaları uygulanacak.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü