• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

ULUSLARARASI SİVEREK SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

ULUSLARARASI SİVEREK SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Siverek Belediyesi, Siverek Kaymakamlığı ve Artuklu Üniversitesi’nce 6-8 Mayıs tarihlerinde toplum, kültür, mekan ve tarih konularını içeren sempozyum düzenlenecek.

Geniş kapsamlı yapılması planlanan Uluslararası Siverek Sempozyumu’nda bir yandan bölgenin yakın ekonomik, ontolojik, tarihi ve mekânsal kodlarını çözümlemek öte yandan sosyal bilimler alanında geleceğe yönelik farklı perspektiflerin oluşturulması amaçlanıyor.

Düzenlenecek sempozyumun bir diğer amacının ise sosyal bilimler özelinde kuramsal bilgilerin uygulamaya aktarılmasında karşılaşılan sorunlara yaratıcı ve farklı çözüm önerilerinin bulunması ve bu önerilerin yaşama geçirilebilmesi için gerekli iş birliğinin oluşturulması olarak açıklandı.

Sempozyuma başvuracak bilim insanlarından keskin bir disiplin sınırlaması olmaksızın tasvir edici, açıklayıcı, anlamlandırıcı, yorumlayıcı ve yönlendirici bildiriler beklendiği belirtildi.

Sempozyumun yurt içinden ve yurt dışından tüm akademisyenlere ve akademik çalışma yapan araştırmacılara açık olduğu bildirilirken katılımın sınırlı sayıda olacağı ifade edildi.

Sempozyuma özet gönderim tarihinin 20 Şubat 2022, kabul edilen bildirilerin duyurulma tarihi 1 Mart 2022 olarak ilan edildi. Bildiri tam metninin son gönderim tarihi ise 30 Nisan 2022 olarak duyuruldu.

Türkiye’deki farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyenin yer aldığı bilim kurulunda yurt dışında da çok sayıda bilim insanının ismi yer alıyor.

Sempozyumun Onur Kurulu’nda AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı ve Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak yer alırken Düzenleme Kurulu’nda Dr. Öğretim Üyesi Ekrem Akman, Doç. Dr. Ahmet Kırkan, Siverek Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Karakaş ve Siverek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İbrahim Hakseven görev yapacak.

Sempozyum ile ilgili tüm bilgilere Siverek Belediyesi tarafından hazırlanan https://www.siverek.bel.tr/siverekkongre/ sayfasında yer verilirken başvurular için bu sayfadan yapılabileceği bildirildi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü