• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK’TE BAĞIMLILARIN MESKEN TUTTUĞU METRUK EVLER YIKILIYOR

SİVEREK’TE BAĞIMLILARIN MESKEN TUTTUĞU METRUK EVLER YIKILIYOR

Siverek Belediyesi mahalle sakinlerinin şikâyetine neden olan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk evleri yıkıyor.

Kentin farklı mahallelerinde zamanla yıkılmaya yüz tutmuş yapıların madde bağımlılarının uğrak noktası haline geldiği şikâyetleri üzerine harekete geçildi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatı üzerine çalışma başlatan Fen İşleri Müdürlüğü, belirlenen metruk evlerin sahipleriyle görüşerek yıkım kararı aldı.

Çalışma yapılacak bölgelerde gerekli önlemleri alan belediye ekipleri, madde bağımlılarının uğrak noktası haline gelen ve tehlike arz eden yapıları iş makineleriyle yıkmaya başladı.

Gelen şikâyetler üzerine harekete geçildiğini belirten Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, “Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak, çalışma yapılması yönünde talimat verdi. Bizde mülk sahipleriyle görüşerek yıkım kararı aldık ve yıkım çalışmalarına başladık.” dedi.

Yürütülen yıkım çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Haliliye Mahallesi sakini Süleyman Alan, “Bölgede metruk evler bağımlıların yuvası olmuştu. Madde bağımlısından hırsızına kadar bu evlere giriyorlardı. Bizde durumu Siverek Belediyesine bildirdik. Onlarda bize yardımcı oldu ve şu an yıkım çalışması yapıyorlar. Madde bağımlılarının yanı sıra mahallede tehlike arz ediyordu, çocukların üzerine devrilme riski vardı. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’a gösterdiği duyarlılık için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü