• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BELEDİYE BAŞKANI RESUL YILMAZ'IN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI RESUL YILMAZ'IN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

ENGELLİLERİN YAŞAMA ETKİN KATILIMI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

10-16 Mayıs Birleşmiş Milletler tarafından üye ülkelerde engelliler haftası olarak kutlanmaktadır. Engellilik her kesin yaşam içinde her an karşılaşabileceği bir durumdur. Yani her birimiz potansiyel birer engelliyiz. Yakın veya uzak çevremizde yaşamımızın bir parçası olarak engellilerimizle ilgili yaşamımıza yansıyan acı tatlı hatıralarımız var.

Kitab-ı Kerim’imiz, dünya hayatının bir imtihan olduğu birçok ayette hatırlatılarak bu imtihanın mallardan, canlardan eksiltmelerle olduğu vurgulanıyor. Yani yaşamın içinde her bir birey teki bir öteki ile sınanıyor. İyiliği, yardımlaşmayı, sahiplenmeyi ve özveriyi bizlere öğütlüyor. Bu yönüyle engellilerimiz bizlerin dünya hayatındaki en çetin imtihanımız.

Engellilerimiz için geçici, yüzeysel çözümlerden çok yaşamın kendisini bu gerçeklik üzerine kurgulamalıyız. Buda öncelikle zihinlerimizdeki ‘Engelli’ bakışımızı değiştirmekten, zihnimizde yer alan bu konu ile ilgili engelleri kaldırmaktan geçiyor. Onlar için özel bir şey yapmaya gerek yok. Onlarla beraber hayatı paylaşmayı ve yaşamayı normalleştirmeye ihtiyacımız var.  

Halen ülkemizde engellilerimizin yaşama etkin katılımları ile ilgili kaliteli, tatmin edici düzenlemelerde önemli eksikliklerimiz var. Caddelerimizden, okullarımıza, kamu binalarından, camilerimize kadar kentimizi görme, ortopedik, işitme, zihinsel gibi her hangi bir konuda engellilik yaşayan bireylerimize göre inşa etmeliyiz.

 Sosyal yaşamın her ritmini tüm engellilerimizle paylaşabileceğimiz yarınları oluşturabilmek temennisiyle engelliler haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum.  

     

                                                                                            Av. Resul YILMAZ

                                                                                        Siverek Belediye Başkanı

EM JİYANA XWE BI KEMASİ Â PAR VEKIN.

Lı Koma milletan  endam â welâtan da 10-16'e Gulan ê heftêya bî  kemasi â piroz dıwe.

Bi kêmasibun her dem dı nav jiyanıda  hemperî  her kesi yê.

Kıtab â pirozê da jiyan lı cihan ê imtihanê,dı nav ayettê pır caran derbas dîwe.Yanî dı nav jiyanıda her ferd bi ferdkîra  cêrıbandın.Rınd bûn,alikari û xwediderketın jı me insananra şîret kirin.

Lı bervi bî kêmasbun lı cihan ê imtihaneq çetin ê.

Jı bo wan tıştêki bı taybetî gerek nakê.Jı bo bî kemasi yâ gerek em tıştên nûh dest pe bıkên.Gerek em berê meji yê xwe  bı guherın.Gerek em jı bo bî kemasi yâ  jiyanxwe par ve kîn.

Nîha jî lı welatîme ,jı bo bî kemasi yâ,tıştên bi wesp û têri dâ kêmani heyî.Mizgefâ,dibistanâ û lı xanî ê hemû yâ gerek lı gora wan  ava bıkîn.

Em jiyana xwe bı kemasi â par vekın.

Heftêya bı kemasi yâ piroz dıkîm.

                                                                                                  Parêzer Resul YILMAZ.

                                                                                               Serokê Şaredarîya Sêwregê

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü