SİVEREK BELEDİYESİ SİNEK TUZAKLARI KURDU

Siverek Belediyesi, tüm yeşil alanlarda ve bazı Pazar yerlerinde karasinek ve sivrisineklerle mücadele için tuzaklı bant sistemi kurdu.

Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçede sinek çeşitlerine karşı yapılan ilaçlama çalışmalarının yanı sıra belediye, karasinek ve sivrisineklere karşı ilçede ki parklarda, kasap pazarında ve sebzeciler pazarında tuzaklar kurdu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali GELENER çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın sorunsuz bir yaz yaşamaları için aylar öncesinden ilçede hayvan barınakları ve sorunlu olan bölgelerde düzenli ilaçlama çalışması yaptı. Gece ve gündüz vardiyası olarak yapılan ilaçlama çalışmalarının yanı sıra yeşil alanlarımız ve bazı pazarlarımızda ilaçlı sinek tuzağı kurduk, bantlara yapışan sinekler bantlar üzerine yapışıp kalıyor, yaz ayı boyunca bantlar sürekli değiştirilip yenilencek’’ dedi.