Bu sayfayı yazdır
SİVEREK’TE SERİ YKS DENEMELERİ BAŞLADI

SİVEREK’TE SERİ YKS DENEMELERİ BAŞLADI

Siverek Belediyesi Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilere yönelik seri deneme sınavlarına başladı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla eğitime yönelik çalışmalarını arttıran Siverek Belediyesi, kadın kültür merkezlerinin yanı sıra üniversite sınavına girecek öğrencilere destek sunmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda çalışma yürüten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ramazan Acarlar Gençlik Evi’ndeki kurslarda hazırlanan öğrencilere yönelik seri deneme sınavı başlattı.

Merkezde bulunan 8 derslikte yaklaşık 150 öğrenci, gerçeğini aratmayan YKS deneme sınavında ter döktü.

YKS öncesi yapılan deneme sınavlarıyla başarılarını ölçtüklerini dile getiren öğrencilerden Damla Akmaz, eğitim verdiği destek nedeniyle Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti.

Merkezdeki öğretmenlerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren öğrencilerden Pelin Altundal da “Bizim için büyük öneme sahip YKS öncesi burada aldığımız eğitimle hazırlık yaptık. Yıl içerisinde öğretmenlerimiz sınavda başarılı olabilmemiz için her türlü desteği sağladı. Elbette bu konuda biz öğrencilere ve eğitime her türlü desteği veren Ayşe başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Gençlere sahip çıkmak geleceği sağlıklı olarak inşa etmek anlamına gelir. Geleceği ise sağlık bir şekilde inşa etmek ancak eğitimli bireylerle olur. Biz tüm imkânlarımızı seferber ederek gençlerimize başta eğitim olmak üzere her alanda destek oluyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak özellikle eğitim merkezlerimizdeki tüm hizmetleri öğrencilerimize ücretsiz bir şekilde ulaştırıyoruz. Destek bizden, başarı ise genç öğrencilerimizden. YKS’ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum, Allah zihin açıklığı versin.” diye konuştu.