Bu sayfayı yazdır
SİVEREK’TE MESİRE ALANLARININ SAYISI ARTIYOR

SİVEREK’TE MESİRE ALANLARININ SAYISI ARTIYOR

Siverek Belediyesi, kent sakinlerinin rahat nefes alabilecekleri ve vakit geçirebilecekleri yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor.

Kentin çehresini değiştirmeye yönelik projeler üretmeye devam eden Siverek Belediyesi, Kent Ormanı projesinde sona yaklaştı.

Proje çalışmaları kapsamında 80 bin metrekare alanda yapımına başlanan Kent Ormanı’nda yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, kamelyalar ve dinlenme alanları tamamlandı.

Çevresi çitlerle kapatılan alanda Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yaklaşık 3 bin çeşitli ağaç dikilirken su ve zaman israfının önüne geçilmesi amacıyla otomatik sulama sistemi döşendi.

Işıklandırma çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığı devasa projede alanın tamamı çimlendirildi.

Alanda incelemelerde bulunan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, eksiklerin bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını istedi.

Siverek’in yeşil ile anılmasının önemine değinen Başkan Ayşe Çakmak, ilçeye orman vasfında bir alana kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Alanda ciddi bir çalışma yapıldığını belirten Çakmak, “Siverek halkımızı 80 dönüm alan üzerine kurduğumuz çok güzel bir ormana kavuşturduk. Yakın süreçte açılışını yapacağımız kent ormanında vatandaşlarımızın rahatça nefes alabileceği bol oksijenli piknik yaparak çocuklarıyla eğlenebilecekleri çok güzel bir ortam hazırladık. Umuyorum ki gençlerimiz, çocuklarımız ve başımızın tacı yaşlılarımız buraya gelerek bu güzel ortamda iyi vakit geçirecek ve buradan aldıkları mutlulukla da evlerine huzur içerisinde döneceklerdir. Siverek’in yeşile kavuşması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Kent ormanımızda çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, piknik yapacak misafirlerimizin piknik yaparken kullanabilecekleri kamelyalar kuruldu. Keza gece ışıklandırması tamamlandı. Kısaca kent ormanı alanımızın ilçemize iyi bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Eksiklerimizi tamamlayarak yakın zamanda halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Yapılan her hizmetine Siverek halkına yakıştığını dile getiren Çakmak, kent ormanının hayırlı olmasını diledi.

Şehir sakinleri, boş zamanlarında huzur ve güven içinde dinlenecekleri alan sayısı arttıran Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti.