Bu sayfayı yazdır
SİVEREK’TE TRAFİK YENİ AÇILAN YOLLARLA RAHATLIYOR

SİVEREK’TE TRAFİK YENİ AÇILAN YOLLARLA RAHATLIYOR

-Marangozcular sitesi olarak bilinen Yeni Esnaf ve Sanatkârlar Sitesinin yolu tamamlanıyor

Siverek Belediyesi Başkanı Ayşe Çakmak, şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak yeni yollarda incelemede bulunarak esnafları ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, esnaflardan gelen yol talebi üzerine ekiplere çalışma yapılması talimatı verdi.

Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan çalışmanın ardından 25 metre genişliğinde 2,5 kilometre uzunluğunda yol açma çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir ve Siverek Belediyesi iş birliğince PMT malzemeyle dolgusu tamamlanan yolda kısa sürede sıcak asfalt kaplanarak hizmet açılması planlanıyor.

Yeni yol, Esnaf ve Sanatkârlar Sitesinin yanı sıra çevredeki oto galeri sitelerinin ihtiyacını da karşılıyor.

Yolun tamamlanmasıyla ana yollardaki trafik akışının rahatlatılması hedeflenirken esnaf daha konforlu bir ulaşıma kavuşturuluyor.

Başkan Ayşe Çakmak beraberinde Yeni Esnaf ve Sanatkârlar Sitesi Başkanı Kafur Ordu ve esnaflarla devam eden çalışmaları inceledi.

Yol hakkında bilgi alan Çakmak, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızdan gelen her talebi değerlendirmeye alıyor ve titizlikle inceliyoruz ki biz şehrimizi birlikte yöneteceğiz düsturuyla çalışıyoruz. Talepleri imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturuyoruz. Bu kapsamda bize yol talebini ileten esnafımız için yaptığımız çalışmanın sonuna geldik. Yol, vatandaşlarımızı sanayi sitemize giden mevcut yolların yoğun trafikten kurtaracak bir güzergahta yer alıyor, şehir merkezindeki akışı da rahatlatacağını düşünüyorum. Yolumuz sanayi sitemizin yanı sıra çevre esnafına da büyük katkı sağlayacak. Kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yolun esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyorum.”

Yol talebinin karşılanması dolayısıyla Çakmak’a teşekkür eden site başkanı Kafur Ordu, yolun çevre esnafına da önemli bir katkı sunacağını söyledi.

Site esnaflarından İhsan Özavcı da Çakmak’a esnafa desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Çakmak daha sonra beraberinde Başkan Yardımcısı Ahmet Cemil Bilgiç ve birim müdürleriyle sanayi esnafını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.