Bu sayfayı yazdır
GECE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SAYISI ARTTIRILAN ARAÇLARLA DEVAM EDİYOR

GECE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SAYISI ARTTIRILAN ARAÇLARLA DEVAM EDİYOR

Siverek Belediyesi, yaz sıcakları nedeniyle artan haşerelerle mücadele kapsamında gece ilaçlaması için araç sayısını arttırdı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, son dönemlerde artan hava sıcaklıklarına bağlı haşere ve sivri sinekle mücadeleye devam ediyor.

Arttırılan araç sayısıyla birlikte personel sayısını arttıran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, mesai mefhumu gözetmeden ilaçlama çalışması yapıyor.

Belediye ekipleri, 21 merkez ve 159 kırsal mahallenin yanı sıra 630 yerleşim yerini yapılan planlama doğrultusunda ilaçlıyor.

Her gece merkez mahallelerin tüm sokaklarında ilaçlama yaptıklarını aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Karahan, yapılan planlama ile kırsalda da çalışma yürüttüklerini söyledi.

-“Kırsalımızda 630 yerleşim yerine ilaçlama hizmeti götürüyoruz”

Kırsalda çok büyük bir coğrafyaya sahip olduklarını dile getiren Karahan, “Kırsalımızda 159 muhtarlığımıza bağlı yaklaşık 630 yerleşim yerimiz var ve yaptığımız planlama doğrultusunda belirli periyotlarla tüm kırsalımızı ilaçlıyoruz.” dedi.

-“Vatandaşımızın yaz mevsimini huzur içerisinde geçirmesi için çalışıyoruz”

Yaz mevsiminde hasat ve ekimler nedeniyle haşerelerde artış yaşandığına değinen Karahan, “Bölgemiz tarım bölgesi olması hasebiyle belirli mevsimlerde özellikle sivri sinek popülasyonunda artış olduğunu gözlemliyoruz. Bizlerde Siverek Belediyesi olarak bu kapsamda planlama yaparak kentimizi ilaçlıyoruz. Hedefimiz ve amacımız Siverek halkının yaz mevsimini huzur içerisinde geçirmesidir. Bu noktada mesai mefhumu gözetmeden çalışan ve emek veren ekip arkadaşlarımı da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.