Bu sayfayı yazdır
SİVEREK KALESİNDE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

SİVEREK KALESİNDE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğiyle Tarihi Siverek kalesi çevresinde kamulaştırma çalışmalarının 3. Etap toplantısı yapıldı.

Cudi Paşa Konağı sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya Plan ve Proje Müdürü Mehmet Seval, Şanlıurfa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik ekipleri, meclis üyesi Mehmet Ali Kırvar ile Kale boğazı esnafları katıldı.

Esnaflarla bir araya gelen teknik ekipler kamulaştırma yapılacak alanlar ile ilgili uzlaşma görüşmesi için vatandaşlara elden tebligatlar yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Plan ve Proje Müdürü Mehmet Seval şunları kaydetti. ''Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'ın girişimleri sonucunda bir süre önce kale çevresinde bazı evlerin kamulaştırma çalışması yapılarak tarihi kalenin gelecek nesillere aktarılması amacıyla restorasyon çalışmalarına başlandı, kale çevresinde bulunan diğer yapıların kamulaştırılması amacıyla Şanlıurfa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden gelen teknik ekiple birlikte kale çevresinde bulunan esnaflarla uzlaşma görüşmesi adına toplantı düzenlenerek hak sahiplerine tebliğ edildi, şuan kale çevresinde başlatılan kamulaştırma çalışmasının 3 etap çalışmalarına başlandı, inşallah kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak kalenin çevresini tamamen kamulaştıracağız'' dedi.