• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK DEPREMİN İLK ANINDA ADIYAMAN'A AKIN ETTİ

SİVEREK DEPREMİN İLK ANINDA ADIYAMAN'A AKIN ETTİ

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen Adıyaman'a tüm destekleri sunduklarını söyledi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen illerin başında gelen Adıyaman'a ilk yardım ulaştıran komşu ilçesi Siverek oldu.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, ilçede herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını tespit etmesi üzerine ekiplerini Adıyaman'a sevk etti.

Ekiplerle birlikte Adıyaman'a giden Başkan Çakmak, arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra yardımların vatandaşlara ulaştırılması amacıyla çalışma başlatılması talimatı verdi.

Yardımların depremzedelere ulaştırılması konusunda vatandaşların da çalışmalara katılması üzerine yüzlerce yardım aracı Adıyaman'a akın etti.

- Halkımız ciddi bir duyarlılık gösterip Adıyaman'a koştu

Depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Ayşe Çakmak, "Adıyaman, 11 ili etkileyen bu depremin en büyük yaralarını alan illerimizden biri oldu. Komşu ilimiz olması hasebiyle de hakikaten Siverek ile hem gönül bağı hem komşuluk bağı hem de kan bağı olan bir ilimizdir. Bu sebeple de Siverekli hemşerilerimizle birlikte birlik ve beraberlikle içerisinde özellikle komşu ilimize ciddi bir yardım seferberliği gerçekleştirdik. Tabi bölgeye ilk giden belediye başkanı olmanın da şöyle bir kötü yanı vardı. Tüm sahnelere canlı şahit olduk, bu acı sahneleri görünce kendi halkımızın da bu noktada çok duyarlı olduğunu bildiğimiz için bu seferberliği başlattık. Sağ olsun halkımız bu noktada çok ciddi bir duyarlılık gösterip Adıyamanlılara komşu ilimiz olmasından ve yakınlığımızdan dolayı akın etti." ifadelerini kullandı.

-Tüm imkanlarımızı seferber ettik

Siverek Belediyesi olarak da tüm imkanları seferber ettiklerini aktaran Çakmak, "Bir diğer nokta ise daha kolay ulaşım sağlanabilmesi hasebiyle de ciddi bir yardım desteği sunduk ki belediye olarak biz de elimizden geleni yaptık. Araçlarımızla, insani yardımlarımızla, gıda, yiyecek, içecek ve yakacak gibi akla gelebilecek tüm materyallerle komşu ilimizin yanında olmaya çalıştık. Tabii keşke yaralarını daha fazla sarabilsek. ciddi vefatlar söz konusu. İnşallah önümüzdeki süreçte de yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz ve hep birlikte normalleşme sürecine gelmeyi umut ediyoruz." dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü