SİVEREK'TEKİ SERALARDA İLK ÜRÜNÜN HASADINA BAŞLANDI

Siverek Belediyesince kurulumu tamamlanarak ilk ürün olarak ekimi yapılan marulun hasadına başlandı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın girişimiyle kurulan Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifince bir süre önce 7 dönüm  alanda sera kuruldu.

Kentteki seracılar ve ziraat mühendisleriyle yapılan toplantıların ardından seralarda ilk ürün olarak marul ekimine karar verildi.

Aralık ayında ekimi yapılan marulun hasadına kısa sürede başlanarak çeşitli platformlara gönderiliyor.

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sorumlusu Servet Uğurlu, ekimi yapılan marulun hasadına başladıklarını söyledi.

Elde edilen ürünün zincir marketler ile hal pazarına gönderildiğini belirten Uğurlu, şu ifadeleri kullandı:

"2. etap ürün olarak ise domates, salatalık ve çilek gibi katma değeri olan ürünleri yetiştirmeyi planlıyoruz. Kooperatif olarak temel hedefimiz kadınlarımızı tarımsal üretime dahil etmektir. Bunun yanı sıra tarımsal üretimi öğrenen kadınlarımızın kendi kuracakları seralarda kooperatif bünyesinde desteklemeyi hedefliyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen ve desteklerine devam eden Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'a çok teşekkür ediyorum."