Bu sayfayı yazdır
SİVEREK KIRSALINDA HALI SAHA SAYISI ARTIYOR

SİVEREK KIRSALINDA HALI SAHA SAYISI ARTIYOR

Siverek Belediyesi, merkezde yapılan hizmetlerin kırsal alana da götürülmesi çalışmaları kapsamında halı saha yapımlarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın Ankara temasları kapsamında AK Parti MKYK üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar ile yaptığı ziyaretler meyvelerini vermeye devam ediyor.

Bakanlıklar düzeyindeki hizmetlerin kente kazandırılması amacıyla temaslarını sürdüren Başkan Ayşe Çakmak, Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla yaptığı görüşmede 10 halı sahanın yapımı konusunda protokol imzaladı.

Plan ve Proje Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında 15 kırsal mahalleye sentetik halı yapımına karar verilirken 5 kırsal mahalle de belediyenin öz kaynakları kullanılarak listeye eklendi.

Gençlerin spor yapmak ve boş vakitlerini değerlendirmeleri amacıyla bir süre önce Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapımına başlanan halı sahalarda sona gelindi.

Kent merkezindeki hizmetlerin kırsala da götürülmesi amacıyla başlatılan yoğun çalışmaların sürdüğünü dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak, kentimize daha fazla hizmet kazandırmak amacıyla yoğun temaslarda bulundu ve o temasların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Son olarak Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla yapılan görüşmede 10 halı sahanın kırsal alana yapılması kararlaştırıldı ancak biz bu sayıyı 15'e çıkardık. 10 tanesi teşkilat başkanlığı yapıyor, geriye kalan 5 sahayı da belediyemizin kaynaklarını kullanarak yapıyoruz."

Kırsal alanda imkanların daha kısıtlı olduğunu aktaran Koşar, "Kırsal alanda yaşayan genç ve çocuklarımızın imkanları daha kısıtlı olduğu için bizde geleceğimizin teminatı gençlerimizin hem zaman geçirebilecekleri hem de spor yapabilecekleri alanların sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Bu yönde adım atmaya devam edeceğiz." dedi.