SİVEREK BELEDİYESİ ETİK HAFTASINDA AFİŞ ASTI

Siverek Belediyesi, 25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası etkinliği kapsamında ilçenin muhtelif alanlarına kamu yararına yönelik afişler astı.

Her yıl 25-31 Mayıs tarihlerinde tüm ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanan hafta kapsamında Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yapılan hizmetlerde kamu yararının önemini anlatan çok sayıda afiş asarak, etik konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, kişisel çıkarların değil kamu yararının önce gelmesi gerektiğini söyledi.

Postacı, "Etik kavramı, kamu hizmetlerinde halka daha ilkeli, şeffaf ve verimli hizmet sunmak için yol gösterici değerlerdir. Tüm toplumun uyması gereken etik kurallarına öncelikle makam sahipleri uymalıdır. Bu kapsamda kamu yararının kişisel çıkarların üzerinde olduğu toplumlarda huzur ve güven ortamı daha kolay ve çabuk oluşur. Bundan hareketle, özellikle devlet memurlarının etik değerler konusunda daha hassas davranması gerekmektedir. Bizde Siverek Belediyesi olarak bu kuralları yaşamsallaştırıyoruz" dedi.