Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

Tarık KIZILKEÇİ
Sosyal Yardım İşleri Müdürü

Telefon: (0414) 552 53 68

• 1-Müdürlük ile ilgili yazışmaları yapmak, dosyalamak, demirbaş ve hizmet alımları ile ilgili işlemleri yürütmek.

2-Siverek sınırları dahilinde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara NAKDÎ Yardım, GIDA Yardımı (Ramazan ayında iftar yardımı), EŞYA Yardımı, S.T.K.’lara destek amaçlı yardımlarda bulunmak, yakacak yardımı, kıyafet yardımı, ev eşyası yardımı, sosyal market yardımı ve çeşitli sosyal organizasyonlar yapmak,

3- Kent halkının evrensel değerler ışığında, çevresel, toplumsal, kültürel, sosyal, tarihsel
    ihtiyaçlarına uygun değişim ve gelişimini sağlayan kısa, orta ve uzun dönem
    projelerinin hazırlanmasına öncülük etmek, öneriler sunmak, sunulan önerilerin
    geliştirilmesine katkıda bulunmak, Kentte, yurttaş duyarlılığını geliştirmek, katılımcı
    demokrasi kültürünü yaygınlaştırmak ve yerleştirmek, çevresiyle uyumunu ve yaşam
    kalitesini arttıracak öneri ve çalışmalar için elverişli zemin hazırlamak amacıyla kurulan
    KENT KONSEYLERİ ile ilgili talepleri almak ve ilişkileri sağlamak.

4-İlçemizde ikamet etmekte olan maddi durumları yetersiz İlköğretim ve Lise
    Öğrencilerine EĞİTİM YARDIMI yapmak.

5-Maddi imkânsızlıklar nedeniyle Özel Etüt Eğitim Merkezleri ve Kurslara gidemeyen İlköğretim öğrencilerinin okul eğitimlerine katkıda bulunmak, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanmayı öğretmek amacıyla Gençlik Eğitim Merkezleri (SAGEM) oluşturmak, takibini yapmak ve işleyişini sağlamak.

6-İlçemizde öğrencim gören öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ÖĞRENCİ YURTLARI açmak.

7-Belediyemizde çalışan personelin çocuklarının faydalanmasına olanak sağlamak amacıyla KREŞ açmak.

8-Belediyemizde çalışan personelin, ailelerinin ve ilçemiz okullarında başarılı olan öğrencilerimizin ve ilçemizdeki engelli vatandaşların yararlanması amacıyla SOSYAL TESİSLER oluşturmak ve işletmesini sağlamak.

9- Belediye ile İlçemiz mahalle MUHTARLIKLARI arasındaki iletişimi sağlamak ve Muhtarlıklardan gelen talepleri ilgili birimlere yönlendirmek.

10- İlçemizde yaşayan yaşlılarımızın Sosyal ve Kültürel paylaşımların sağlanması amacıyla günlük aktivitelerde bulunabilecekleri ortak yaşam alanları oluşturmak, sosyal hayata katılımlarını sağlamak, psikolojik ve sağlık hizmeti sunmak amacıyla YAŞAM EVİ oluşturmak ve işleyişini sağlamak.

11-Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleriyle, Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi amacıyla KADIN SIĞINMA EVLERİ oluşturmak ve işleyişini sağlamak.

12-Katılımcı ve Demokratik Yerel Yönetimi yaygınlaştırmak, mahalle sorunlarına yerinde çözüm sağlamak amacıyla mahallelerde SEMT EVİ oluşturmak.
    Hizmetlerin mahalle bazında yaygınlaşması ve çözümü açısından olanaklar ölçüsünde Semt Evleri bünyesinde Mahalle Muhtarlık Ofisi, Mahalle Derneği Ofisi, Çok Amaçlı Salon, Atölyeler ve Vergi Ödeme Birimi oluşturmak.

13-İlçemizde yaşayan Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek, toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ oluşturmak ve işleyişini sağlamak.

14-Stratejik Planlamaya uygun bütçe hazırlamak ve ekonomik şekilde kullanmayı sağlamak.

15-Müdürlük personelini yasalara uygun sevk ve idare etmek.

• Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Yazı işleri Birimi
    • Beyaz Masa