SİVEREK BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Can güvenliğiniz için yılda bir defa, asansörünüzün muayenesini yetkili kuruluşa yaptırmayı unutmayınız.

Siverek Belediyesi, Her yıl onlarca insanın yaralanmasına hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını minimuma indirmek için, vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

İlçenin birçok bölgesinde asılan brandaların yanı sıra, Belediyenin sms ve sosyal medya hesaplarından vatandaşların bu uyarıları dikkate alınması istendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İmar ve Şehircilik Müdürü Doğan Gülel: “24.06.2015 Tarih ve 29396 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği” gereği yılda 1 defa zorunlu olarak yapılacak olan, periyodik asansör kontrolleri belediyenin protokol imzaladığı A tipi muayene kuruluşu UDEM Ltd. Şti. tarafından yapılacaktır. Yapılacak kontroller can güvenliği için gerekmektedir, halkımızın can güvenliği için asansörlere yeşil etiket takılması için yıllık periyodik kontrolleri bakanlık zorunlu hale getirmiştir. Halkımızın gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir” dedi.