SİVEREK'İN İÇME SUYU SIKINTISI BİTİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Siverek İlçesinde dünya standartlarında içme suyu ve kullanma suyu getirilmesi için mutabakata varıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in girişimleri sonucu Siverek'in Kuyulardan gelen içme suyu tarihe karışıyor. Başkan Güvenç, Kalkınma Bakanlığı ile yapmış olduğu yoğun görüşmeler neticesinde Siverek İlçesine 110 Milyon TL ödeneğin aktarılmasını sağladı.

Buna göre Fırat Nehri'nde kanallar ile getirilecek olan su, Büyükşehir Belediyesi'nin Arıtma Tesisinde arıtıldıktan sonra ilçe halkının hizmetine sunulacak. Siverek Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek olan söz konusu proje kapsamında Siverek'e İçme suyu arıtma tesisi, Arıtma tesisi ana isale hattı ve yeni depolar yapılacaktır. Projenin toplam maliyeti 110 Milyon TL'ye mal olacağı planlanmaktadır. Ayrıca projenin ihale aşamasına geldiği öğrenildi.