• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

YAZ KURSU ÖĞRENCİLERİNE GEZİ DÜZENLENDİ

YAZ KURSU ÖĞRENCİLERİNE GEZİ DÜZENLENDİ

Siverek belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğü tarafından açılan yaz kurslarında öğrenim gören öğrencilere piknik düzenlendi.

Kurslara devam eden öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen gezi programında Siverek’e mal olmuş değerli şahsiyetlerden bazılarının türbe ve makamları ziyaret edildi

Hayriye mahallesinde bulunan Cerrah Baba türbesi ile Hasan Çelebi mahallesinde bulunan Koçali Baba türbelerini ziyaret eden öğrenciler burada SEKAV (Siverek Eğitim Kültür Ve Araştırma Vakfı) başkanı Araştırmacı yazar Ramazan Özgültekin tarafından her iki değerli şahsiyetin hayatlarını dinlediler.

Eski Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Kâfur dede makamını ziyaret edip burada Yasin-i şerif ile dualar okuyan öğrenciler daha sonra Ahmedé Xani bilgi evinin bahçesinde düzenlenen pikniğe katıldılar.

Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Siverek belediyesi kültür ve sosyal işlerden sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Hasan Postacı “ Siverek’e ait çok değerli şahsiyetlerin bulunduğunu ve zaman içerisinde bu değerli şahsiyetler maalesef çocuklarımıza tanıtılmadığı, öğretilmediği için unutulmaya yüz tutmuştur. Başta Cerrah Baba, Koçali Baba, Kafur Dede olmak üzere onlarca değerli Allah’ın dostu zat bulunduğu halde şimdi çocuklarımızın çoğu bunlardan habersizdir. İsimleri dahi bilinememektedir. Bu değerler ve şahsiyetler şehrimizin hafızası, kimliğinin en önemli parçasıdır. Bizler tarihimize, geleneklerimize, Siverek’e mal olmuş şahsiyetlerimize sahip çıkma ve unutulmamaları adına öğrencilerimizi bu değerli şahsiyetlerin makamlarına götürdük, o makamlarda yatan Allah dostlarının örnek hayatlarını çocuklarımıza anlattık. Umarız bu çalışmamız eğitim veren tüm gönüllü kuruluşları tarafından örnek alınarak bu değerli şahsiyetlere sahip çıkılır.” dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü