• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ HAYVAN PAZARI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN YILMAZ HAYVAN PAZARI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

 

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, bölgenin hayvan ihtiyacını karşılayan ve bölge ekonomisinin can damarı diye tabir edilen canlı hayvan pazarı esnafını ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinde Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül ve birim müdürleriyle pazarı gezen Belediye Başkanı Yılmaz, esnafa bol kazanç diledi. Esnafla bir araya gelen Yılmaz, istek ve talepleri dinleyip, ilgili birim müdürlerine taleplerin karşılanması talimatını verdi.

Hayvan pazarı esnafı, Pazar alanında yapılan düzenleme ve hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, bölge ekonomisinin mihenk taşı canlı hayvan pazarı esnafının tüm taleplerinin yerine getirildiğini söyledi. Yılmaz, “Güne, sık sık ziyaret ettiğimiz hayvan pazarı esnafımızı ziyaretle başladık. Bölge ekonomisinin bel kemiği ve ülkemizin canlı hayvan ihtiyacının karşılandığı en büyük pazar olması hasebiyle esnafımızdan gelen tüm taleplerini değerlendirerek karşıladık. Göreve geldiğimizde yıllarca çamur ve toz içerisinde alış veriş yapan esnafımızı, hayvan pazarının tüm zeminini betonla kaplamak suretiyle o çileden kurtardık. Yine esnafımızın talebi üzerine misafirlerini ağırlayabilecekleri, alış veriş sonrası gelip dinlenebilecekleri bir kahvehane yaptık” dedi.

Yılmaz, büyükbaş kısmı esnafının yaz aylarında güneş, kış aylarında yağmur altında alış veriş yapmalarına razı olmadıklarını belirterek, “Büyükbaş alış verişi yapan esnafımızın o çilesini de küçükbaş kısmında olduğu gibi dev gölgelikler yaparak sona erdirdik. Aslında en önemli hizmetlerden biri olarak şunu da vurgulamak gerekiyor, geçmiş yıllarda yağışlı dönemlerde hayvan pazarına ulaşmak imkânsızdı. Çamurdan dolayı yollar kullanılamaz hale geliyordu ki biz göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediyemizle görüşerek, koordineli bir çalışma ile bu sorunu kökten hal ettik. Artık esnafımız mevsim şartlarına aldırmadan gelip gönül rahatlığıyla alış verişini yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hayvan pazarının rutin olarak temizlendiğini vurgulayan Yılmaz, “Zemini betonla kaplandıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, esnafımızın alış verişini bitirerek alanı terk etmesinin ardından her gün rutin bir şekilde su ile yıkayarak genel temizliğini yapıyor. Yine geçmiş yıllarda kullanılamaz halde olan WC ve lavaboların onarımını yaparak, daha temiz bir hale getirerek esnafımızın kullanımına sunduk. Esnafımızın rampa diye tabir edilen hayvan yükleme yeri talepleri vardı, kendilerinin belirlediği ortak alanlara yaparak taleplerini yerine getirdik” şeklinde konuştu.

Yaptıkları hizmetlerde ‘önce insan’ şiarıyla hareket ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, ayrım yapmaksızın çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü