• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK ŞEYTAN KÜÇESİNDE YENİLEME ÇALIŞMALARI

SİVEREK ŞEYTAN KÜÇESİNDE YENİLEME ÇALIŞMALARI

 

Siverek ilçesinde halk arasında Şeytan Küçesi (Kemaliye Çarşısı) olarak bilinen tarihi çarşıda üst cephe yenileme çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir ve Siverek Belediyesi işbirliğince yapımına başlanan Kemaliye Çarşısındaki (Şeytan Küçesi) çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, mekânın tarihi özelliği nedeniyle Siverek için önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Siverek Şeytan küçesi olarak bilinen Kemaliye çarşımızda Siverek Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği bir projeye, Bütün giderlerinin Büyükşehrimiz karşılamak sureti ile arkadaşlarımız güzel bir proje arkadaşlarımız geliştirdiler. Çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız, burası bittikten sonra, burası tarihi yapısına uygun bir gürünüm kazanacaktır. Ondan sonra hem buradaki esnaflarımız daha rahat bir ortama kavuşmuş olacak, hem de Siverekli hemşerilerimiz buraya gelip iyi bir ortamda alışverişlerini yapacaklar. Ben bu çalışmada emeği geçen başta İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımıza ve çalışanlarına, yükleyici firmaya, ayrıca bu çalışma sırasında kendilerine rahatsızlık verdiğimiz esnaf kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyorum, biraz sabır ve anlayış gösterirlerse belirttiğim gibi kapalı çarşımız tarihi yapısına uygun güzel bir görünüme kavuşmuş olacak, kulanım açısından esnaflarımız daha da rahata kavuşmuş olacaklar” dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü