SİVEREK BELEDİYESİ EBRU KURSU AÇTI

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik ebru kursu açtı. Müdürlük olarak kullanılan tarihi Terzi Evleri binasında başlayan ebru kursunda kursiyerler; hem ebru sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor, hem de boş zamanlarını sanat öğrenerek değerlendiriyor. 2 ay sürecek kursta kursiyerlere kurs bitirme belgesi verileceği belirtildi.

Kursla ilgili açıklama yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Şükran Kongül, “Kültürel faaliyetler ve sanatsal aktiviteler kapsamında Müdürlüğümüz bünyesinde ebru sanatı kursu açtık. Kursiyerlerimiz burada inşallah hem boş vakitlerini değerlendirecek, hem de tarihi kültür sanatlarımız içerisinde yer alan Ebru sanatını öğrenecek. İlerleyen zamanlarda kültürel ve sanatsal yönden fayda sağlayacak farklı kurslarımızda olacak. Kurslardan para talep edilmediği gibi kurs sonunda katılımcılara kurs bitirme belgesi de vereceğiz” diye konuştu.