• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK BELEDİYESİ BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNE DEĞERLER EĞİTİMİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ

SİVEREK BELEDİYESİ BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNE DEĞERLER EĞİTİMİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ

 

Bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilere "Temizlik ve Besmele" konulu seminer verildi. Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri müdürlüğü tarafından Bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik Değerler eğitimi adı altında "Temizlik ve Besmele" konulu seminer verildi.

Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Toplum sağlık merkezinde görevli Doktor Ayşe Demirbaş, Eğitimci- Yazar Mustafa Karadağlı, bilgi evi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Toplum sağlık merkezinde görevli Doktor Ayşe Demirbaş temizlik ve hijyen kurallarını anlattı, ardından (Besmele) ve dini konular hakkında ise Eğitimci-Yazar Mustafa Karadağlı öğrencilere dini bilgiler aktardı.

 Belediye Başkan yardımcısı Hasan Postacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. ’’2015-2016 eğitim öğretim döneminde belediyemizde gençlik evleri ve bilgi evleri düzeyinde eğitime destek vermeye devam ediyoruz, bilgi evlerinde 4’üncü sınıftan 8’inci sınıfa kadar,  gençlik evlerimizde ise lise düzeyi ve mezun gençlerimize dönük çok çeşitli içerikleri olan eğitim çalışmalarını sürdürüyoruz, bilgi evimizde özelikle değerler eğitimi kapsamında uzmanlarımızdan konferanslar, öğrenci çalışmalarımızdan çeşitli şiirler ilahiler resim çalışmaları karikatür çalışmaları ve uzmanlardan konuyla ilgili çocuklarımızı eğitecek çocuklarımıza bilgi aktaracak farkındalık kazandıracak yeni davranışlar öğreneceklerini aktaran Postacı şöyle devam etti.

Bu konuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz, bu ayın konusu temizlikti, biz temizliği sadece maddi temizlik olarak değil ahlaki temizlik davranışta temizlik temel değerler ve inançlarımıza dönük bilinçlenme bu inançlarımızdan kaynaklanan davranışlarımıza yansıtmaya dönük çalışmalarla maddi ve manevi tüm temizliği değerler eğitimi kapsamında bir ay boyunca işledik ve bugünde onun konferans ve seminerini veriyoruz, fiziki temizlik üzerine doktor arkadaşımız çevre temizliği sosyal temizlik kişisel temizlik işin tıbbi ve psikolojik yönlerini anlattı yine değerli bir hocamız besmelenin anlamı üzerinden manevi temizliğimize değinmeye çalıştı, bu çalışmalarımız bundan sonrada her ay değerler eğitim kapsamında devam edecektir’ ’dedi.

Seminer öğrencilerin sorularıyla devam ederken Seminerin ardından bilgi evi öğrencilerine yönelik değerler eğitimi kapsamında öğrenciler ilahiler seslendirdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü