Belediye, Çocukların Yararlanacağı Oyun Parkını Kurmaya Başladı

Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin ofis mahallesinde bulunan yeşil alana ilçenin en büyük çocuk parkını kurma çalışmalarına başladı. Daha önce atıl durumda olan bazı parkların bakım onarımlarını, bazı parkları ise yeniden yapan Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, muhtelif alanlarda bulunan parklara çocuk oyun grupları kuruyor. Çeşitli nedenlerle tahrip olmuş ve kullanılamaz halde bulunan oyun gruplarını değiştiren ekipler, ilçenin Ofis mahallesinde bulunan yaklaşık bin beş yüz metre karelik alanın bulunan Öğretmen Atiye Okay parkının 220 karelik alanı çocuklar için oyun oynayabilecekleri oyun takımları kuruyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Park ve Bahçeler bölge sorumlusu Kenan Aslanparçası olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Arslanparçası: “Atiye Okay parkında şuan çocuk oyun grubu kurma çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde çocuklarımızın oyun oynayabilecekleri alanları yok denecek kadar az olduğunu biliyoruz. Öğretmen olan Belediye Başkanımız çocuklara büyük önem verdiği için her parkta mutlaka çocuk oyun alanlarının kurulmasını istiyor. Ayrıca ilk kez belediye olarak çocuklarımız için çok büyük bir alanı çocuk parkı haline getiriyoruz”