BELEDİYE BAŞKANIMIZ RESUL YILMAZ'IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hızla akıp giden yaşam içerisinde engellilerimizle ilgili önemli sorumluluklarımızın yeniden farkına varmamızı sağladığını belirterek şunları kaydetti “Dünya hayatının gelip geçici olduğunu vurgulayan inancımız, ayrıca her an bir sınama bilinciyle yaşamı algılamamız gerektiğini vurguluyor. Bu bilinç bizlere merhameti, sahiplenmeyi, özveriyi, yardımlaşmayı ve en önemlisi empati yapmayı öğütlüyor. Bu bilinç ikliminin kuşatması gereken en önemli alanlardan biri de kuşkusuz engellilerimizdir.

Bu anlamda hayatın her alanını engellilerimiz için normalleştirme gibi bir sorumluluğumuz olduğu bilinciyle yaşama bakmalıyız.

Halen ilçemizde ve ülkemizde bu alanda yapmamız gereken çok şey, kaydetmemiz gereken uzun bir yol var. Özlemimiz; kentlerimizin ve diğer tüm yaşam alanlarımızın tüm engellilerimiz için 'engelsiz' hale getirilmesidir.

Yaşamın her detayının tüm engellilerimiz için yaşanabiliyor olması temennisi ile Dünya Engelliler Gününü tebrik ediyorum” dedi.