• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKANIMIZ RESUL YILMAZ'IN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZ RESUL YILMAZ'IN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

 

İnsan Hakları, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmek için gerekli olan, vazgeçilemeyen, kısıtlama kabul etmeyen ve sırf insan olmaktan kaynaklanan haklar bütünüdür. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu beyan eder. Bu yönüyle insan hakları, tüm insanların yaratılıştan itibaren sahip olması ve korunması gereken evrensel değerlerdir. Yani bu değerler insanlığın ortak paydasıdır.

10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen insan hakları evrensel bildirgesi insanlık ailesinin bütün üyelerinin doğal yapısındaki onuru ile eşit ve devredilemez haklarını tanımanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın temeli olduğunu ifade eden hukuki bağlayıcılığı ile tüm bu hakları güvence altına alan en önemli uluslararası sözleşmelerin başında gelir.

Günümüz dünyasında hak ve özgürlüklerle ilgili oldukça kapsamlı bir müktesebat oluşmuştur. Artık birinci kuşak hakları dediğimiz, yaşama hakkı, inanç ve ifade özgürlüğü vb. hakların yanında çalışma ve sosyal güvenlik alanına giren ikinci kuşak haklar ve çevre kirliliği, gürültü kirliliği, elektromanyetik salınım kirliliği gibi insan sağlığı ve ekolojik duyarlılık alanına giren üçüncü kuşak haklar olarak tanımlanmış ve çeşitli uluslararası yasal düzenlemelere yansımıştır. Bu alandaki evrensel bilinç ve farkındalığın her geçen gün artması için her kesimde ve alanda çabalarımızı ve duyarlılıklarımızı arttırmayı, gelecek nesillerimize karşı en önemli sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum.

Bu bağlamda 10 Aralık İnsan hakları Gününün tüm dünyaya barış, adalet ve özgürlük getirmesini temenni ederim.

                                                                                                        

                                                                                                        

                                                                                                             Av. Resul YILMAZ

SİVEREK BELEDİYE BAŞKANI

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü